Rus turizmciler, Tükiye satışlarında düşüş beklemiyor

/ Kaynak: AA
Rus turizmciler, Tükiye satışlarında düşüş beklemiyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Rusya Seyehat Acentaları Birliği Başkanı Gavrilov: "Genel olarak önümüzdeki sezon Türkiye'ye olan talepte düşüş beklemiyoruz"

Rus turizmciler, ülkelerindeki ekonomik şartların sektörü zorlasa da Türkiye satışlarında azalma yaşanmayacağını belirtiyor.
Rusya Seyehat Acentaları Birliği Başkanı Andrey Gavrilov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki sezon Türkiye satışlarında düşüş beklemediklerini söyledi.
Gavrilov, şu an Türkiye'de sezon olmadığı için bu destinasyonun mevsimlik taleplerinde azalma olduğunu belirterek, "Ancak söz konusu azalma sadece bahsettiğim nedene bağlı. Genel olarak önümüzdeki sezon Türkiye'ye olan talepte düşüş beklemiyoruz" dedi.
Rusya Seyehat Acentaları Derneği Direktörü, Natalya Osipova, Rusya'da ekonomik durumun istikrara kavuşması durumunda, Tükiye'ye olan talepte artış yaşanacağı değerlendirmesinde bulundu.
Osipova, Türkiye'nin uzun yıllardır Rus turistler arasında en popüler destinasyonlardan biri olduğunu anımsatarak, "Bu destinasyona satışlardaki düşüş ancak çok derin ekonomik kriz nedeniyle olur. Rusya'daki ekonomik durum istikrar kazanırsa Türkiye'ye satışların geçen yıla göre daha da artacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Avrupa Birliği'nin (AB) vize şartlarını zorlaştırdığını vurgulayan Osipova, "Bu nedenle bu pazarda bir azalma yaşanmasını bekliyorum. Ayrıca döviz kuru da Avrupa'ya seyahati zorlaştıran nedenlerden. Avrupa pazarını tercih etmeyen Rus turistler de Türkiye'ye yönelebilir" dedi.
- "Rus turistler erken rezervasyonda aceleci davranmıyor"
Rusya Tur Operatörleri Derneği Başkan Yardımcısı Viktor Topolkarayev, Rus turistlerin değişken döviz kuru nedeniyle erken rezervasyonda aceleci davranmadığını dile getirdi.
Topolkarayev, Rusya'nın içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle, turzim sektöründeki satışlarda genel bir düşüş yaşanmasının süpriz olmayacağını savunarak, "Dövizin artması nedeniyle daha sonra fark ödemekten korkan müşteri, erken rezervasyonda aceleci davranmıyor" ifadelerini kullandı.
Kışın hiçbir zaman Türkiye'ye büyük tur satışlarının olmadığına dikkati çeken Topolkarayev, şubat, mart aylarını beklemek gerektiğini söyledi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...