Bülent Arınç, 'Terör insanlık suçu'

/ Kaynak: AA
Bülent Arınç, 'Terör insanlık suçu'

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörün bir insanlık suçu olduğuna inandıklarını ve İslam dininin de teröre izin vermediğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kuveyt'teki temasları kapsamında, Adalet, Evkaf ve İslam İşleri Bakanı Yakup es-Sane ile Vakıflar Genel Sekreterliğinde bir araya geldi. nbsp;
Başbaşa ve heyetler arası görüşmenin ardından açıklama yapan Arınç, Bakan es-Sane'nin daveti üzerine Kuveyt'te bulunduğunu belirterek, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.
Dün ve bugün yaptıkları görüşmelerde tam bir fikir birliği içinde olduklarının görüldüğünü ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Arınç, "Görev alanlarımız Sayın Bakanımızla birdir. Biz de evkaf konusunda Türkiye'de çok güçlü bir yapıya sahibiz. Heyetimde Evkaf Genel Müdürümüz de var. Aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer konularda da müşterek yapabileceğimiz çalışmaları görüştük. Bu çalışmalar konusunda bir mutabakat muhtırasını da beraber imzalayacağız" diye konuştu.
Görüşmelerde, Ortadoğu'yu, Körfez ülkelerini, Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren terör sorunu konusunda da görüşlerini ortaya koyduklarını ve bunda da tam bir mutabakat içinde olduklarını dile getiren Arınç, "Biz terörün bir insanlık suçu olduğuna inanıyoruz ve inandığımız İslam dini de teröre izin vermez. Hiçbir gaye için, hiçbir amaç için teröre başvurulamaz. Terör bir suçtur. Bunu kim, kime karşı, hangi gayeyle işlerse işlesin bunun uygun görülecek, tasvip edilecek bir tarafı yoktur" değerlendirmesinde bulundu.
Arınç, özellikle terörü meydana getiren sebeplerle mücadele edilmesi gerekdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Özellikle gençlerimizin iyi bir İslami bilgiyle yetiştirilmesi gerekir ki bu tür örgütlere ilgi duymasınlar. Bu sebeple İslami irşad ve eğitimin mutlaka çok daha güçlü yapılması gerekir. Gençlerimizin çok iyi İslami bilgilere sahip olması gerekir. Bu konularda da etraflıca Sayın Bakanla görüştük ve terörle mücadele kapsamında yapılabilecek işler konusunda da bir mutabakata kavuştuk."
Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kuveyt halkına selamlarını iletti.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...