Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan'dan bereket duası

Başbakan'dan bereket duası

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, esnafla Edirne Arasta Çarşısı'nın günlük açılışında herkese önemli bir çağrıda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, esnafla Edirne Arasta Çarşısı'nın günlük açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu, çarşının içinde okunan açılış duasında herkesin evlatlarına helal süt emzirmeyi ve helal sütle beslenmiş bedenlerinden hiçbir haramın geçmemesini diledi.
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere kente gelen Davutoğlu, kaldığı otelden araçla çarşının bulunduğu Selimiye Camisi arastasına geçti. Davutoğlu ve beraberindekiler esnafa hayırlı işler diledi. Bu arada bir esnaf Davutoğlu'na, Fatih Sultan Mehmed'in tedbili kıyafetle çarşı gezme geleneğini anlattı. Daha sonra çarşının içerisinde açılış duası okundu. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Edirne'nin Evlad-ı Fatihan'ın ve Rumeli'nin emaneti olduğunu söyledi.
Bu güzel şehrin, gelenekleri yaşatarak başkent olduğunu her fırsatta gösterdiğini belirten Davutoğlu, "Fatih Sultan Mehmet Han'ın biraz önce zikredilen o güzel geleneğini sürdürmek Edirneliler için gurur verici bir tablodur. Onun için Edirne'ye her geldiğimde ben bu güzel geleneği görmekten büyük bir mutluluk duymuştum, akademisyenlik döneminde ve daha sonra Dışişleri Bakanı olarak ziyaret ettiğimde" diye konuştu.
Başbakan'dan bereket duası

Davutoğlu, bu sabah Edirne'yi ziyaret ettiğinde, bu güzel duayla başlamak istediklerini ve bu güzel duanın insana niyet dersi olduğunu, hem kanaatkarlığı hem ahlakı ve ahi evrandan beri bu yana gelen o güzel hasletleri sürdürme iradesini içerdiğini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Aynı geleneği Türkiye'nin her yerinde Kırşehir'de ahi evran diyarında da gördük. Dün Üsküp'teydik, orada da bu gelenek vardı. Biz Anadolu topraklarını Rumeli topraklarına güzel mimari eserler ki şaheseri Selimiye'dir, bunları, bu güzel geleneği inşa ettiğimiz gibi aslında çok büyük bir ahlakı ve irfanı da bu topraklara bir fidan gibi diktik. O ahlak ve irfan büyüdükçe bir çınar haline geldikçe bir cihan devletinin çınar sembolü oldu. O ahlak ve irfan sebebiyledir ki bu güzel duayı eden eller, Edirne muhasıra altına düştüğünde bile o duayı hiç kesmediler. Dillerinde dua, yüreklerinde iman aylarca düşmana açlığa susuzluğa karşı direndiler ama Edirne'yi teslim etmediler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...