Somali'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Şermarke güvenoyu aldı

/ Kaynak: AA
Somali'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Şermarke güvenoyu aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Somali Meclisi'nin geçen hafta hükümeti kurmakla görevlendirilen ABD Büyükelçisi Ömer Abdurreşid Ali Şermarke'ye güvenoyu verdiği bildirildi.

Meclis Başkanı Muhammed Osman Cuvari yaptığı açıklamada, parlamentoda düzenlenen oturuma katılan 224 milletvekilinden 218'inin, Şermarke'nin başbakan olması yönünde oy kullandığını, 6'sının çekimser kaldığını söyledi.
Cuvari, Şermarke'nin güvenoyu almasının ardından Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un önünde yemin ettiğini kaydetti.
Şermarke'nin 30 gün içinde hükümeti kurması gerekiyor.
Cumhurbaşkanı Mahmud, 17 Aralık'ta Şermarke'yi hükümeti kurmakla görevlendirmişti.
Eski Cumhurbaşkanı Abdurreşid Ali Şermarke'nin oğlu Ömer, 1969 yılında Somali'de doğdu. Somali Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu Şermarke, Kanada Carleton Üniversitesi'nde de "Ekonomi ve Siyaset Bilimi" alanında yüksek lisans yaptı.
Şermarke 2009'da başbakanlık görevine getirilmiş, dönemin Cumhurbaşkanı Şerif Şeyh Ahmed'le yaşadığı anlaşmazlık sonucu bir yıl aradan sonra istifasını sunmuş ve aynı yıl ABD Büyükelçisi olarak göreve başlamıştı.
Somali Parlamentosu'nda 6 Aralık'ta yapılan gensoru oylamasında güvenoyu alamayan Başbakan Abdulveli Şeyh Ahmed hükümeti düşmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...