Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti Makedonya basınında

/ Kaynak: AA
Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti Makedonya basınında

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdiği Makedonya ziyareti, ülke basınında geniş yer buldu.

Gazetelerde, özellikle NATO üyeliği yolunda Türkiye'nin Makedonya'ya verdiği destek ve iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğine vurgu yapıldı.
"Vesti" gazetesi, Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretini tam sayfa yayımlarken, "Ben de Makedonyalıyım" başlığı ile verdiği haberde, Türkiye'nin, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik sürecinde Makedonya'ya verdiği desteğe vurgu yapıldı.
"Davutoğlu-Gruevski: Ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" başlığını kullanan "Dnevnik" gazetesi ise haberinde, iki ülke arasında ticari ilişkilere yönelik konuları ele aldı. Gazete, her iki başbakanın da siyasi ilişkilerdeki başarıyı ekonomiye de yansıtmak gerektiği konusunda sözlerine yer verdi.
Arnavutça yayın yapan "Koha" gazetesi de Başbakan Davutoğlu'nun "Balkanlar NATO şemsiyesi altında olmalı" sözlerini başlığına taşırken, Davutoğlu'nun, Makedonya'nın NATO üyesi olması için Türkiye'nin kayıtsız şartsız desteğinin devam ettiğine ve diğer bölge ülkelerinin de NATO'ya üye olması gerektiğine ilişkin sözlerini okuyucularıyla paylaştı.
Ülkedeki bir başka Arnavutça gazete "Lajm" ise Davutoğlu'nun "Hiçkimse Makedonyaya Türkiye kadar destek vermiyor" başlığı ile yayımladığı haberinde detaylarında, Davutoğlu'nun başbakan olarak Balkanlar'daki ilk ziyaretini Makedonya'ya gerçekleştirdiğine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...