O Twitter hesaplarına suç duyurusu

/ Kaynak: AA
O Twitter hesaplarına suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Twitter'da yaptıkları açıklamalar ile tartışma çıkaran "fuatavni" ve "Tuncay Opçin" hesaplarını kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, "fuatavni" ve "Tuncay Opçin" hesaplarından yapılan paylaşımların, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın mesleki itibarı ile kamuoyu nezdindeki saygınlığını zedeleyecek mahiyette ve gerçek dışı olduğu savunuldu.
Dilekçede, paylaşımlarda, Tarhan'ın toplumsal gerilim üzerine toplumu sağduyuya davet nitelikli medyada yaptığı sosyal, psikolojik ve bilimsel değerlendirmelerinin, siyasete alet edilerek, hakaret içeren ve karalayıcı hale getirildiği kaydedildi.
Paylaşımlarda, "Tarhan'ın rektörlük görevine kayırma ile getirildiği" şeklinde iddialarda bulunulduğu aktarılan dilekçede, "Nevzat Tarhan'ın hükümet-cemaat çatışması içinde bulunan ve siyasete mesleğini alet eden biri olarak nitelenmesine kayıtsız kalınamazdı" denildi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "hakaret" ve "gerçek dışı ithamda bulunmak" suçlarından yapılan suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...