Pakistan'da davalar daha hızlı sonuçlandırılacak

/ Kaynak: AA
Pakistan'da davalar daha hızlı sonuçlandırılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Anayasa Mahkemesi, teröristlerin davalarının hızla sonuçlandırılması için yeni bir denetim sistemi uygulama kararı aldı

Pakistan Anayasa Mahkemesi, geçen haftaki okul baskınının ardından teröristlerin davalarının hızla sonuçlandırılması için mahkemelerde yeni bir denetim sistemini uygulamaya başlandığını açıkladı.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Nasirul Mulk, yüksek mahkeme ve terör davalarına bakan mahkemelerin yargıçlarıyla bir araya geldi.
Toplantının ardından yapılan açıklamada terör davalarına bakan mahkemelerin denetlenmesi için yeni bir sistemin uygulanmasına karar verildiği belirtildi.
Açıklamada "Dört eyaletteki yüksek mahkemelerden birer yargıç, terör davalarına bakan mahkemeleri denetleyerek her ay Anayasa Mahkemesi'nin dört yargıcını rapor sunacak" denildi.
Bu arada Lahor Yüksek Mahkemesi, idama mahkum edilen beş kişinin cezalarının durdurulması için yaptıkları başvuruyu reddetti.
Taliban örgütüne üye militanlar, geçen hafta Pakistan'ın aşiretler bölgesindeki Peşaver kentinde sivil bir ilkokula baskın düzenlemişti. Yüzden fazla öğrencinin konferans salonunda ilk yardım eğitimi aldığı sırada okulu basan 7 militanın öğrencilerin üzerine ateş açması sonucu 132'si çocuk 148 kişi hayatını kaybetmişti.
Saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edilmiş ve daha önce yapılan bir moratoryum ile askıya alınan idam cezası tekrar uygulamaya konulmuştu. İdam cezasının yeniden yürürlüğe girmesinin ardından şimdiye kadar 6 teröristin ölüm cezası infaz edildi.
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de idamla yargılanan, idama mahkum edilen ancak cezası askıya alınan ya da hükmü kesinleştiği halde yasal işlemleri hala devam eden teröristler hakkındaki süreçlerin daha hızlı takip edilmesi ve bir an önce sonuçlandırılması için pazartesi günü Başsavcı Salman Aslam Butt'u atamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...