Havadaki altını yakalamak için...

/ Kaynak: İHA
Havadaki altını yakalamak için...

YAŞAM Haberleri  / İHA

Feshane'de yarın başlayacak Karabük Tanıtım Günleri öncesinde Eminönü meydanında lokum dağıtıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte dağıtılan lokumların bazılarından çeyrek altın çıktı. nbsp;Karabük Vakfı, 25-28 Aralık tarihleri arasında Feshane'de düzenlenecek olan 'Karabük Tanıtım Günleri' öncesinde Eminönü meydanında içerisinde çeyrek altın konulan lokumlar dağıttı. Lokumların içinde çeyrek altın olunca vatandaşında ilgisi yoğun oldu.Lokumların dağıtımı öncesinde Karabük Üniversitesi tarafından kurulan Türkiye'nin ilk bayan mehter takımı da katılımcılara mini bir konser verdi. İlk defa bayan mehteran takımı gören vatandaşlar, telefonlarını çıkartarak bol bol fotoğraf çekti. Renkli görüntülere sahne olan konserde bayan mehteran takımının performansı erkekleri aratmadı.


Karabük Tanıtım Günleri'ne katılmak üzere İstanbul'a geldiklerini belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Türkiye'nin ve dünyanın ilk ve tek bayan mehteran takımı tarafından konser verildi. Etkinlikler yarın da devam edecek. İstanbulluları etkinliğimize davet ediyoruz" dedi.


Programa katılan Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, "Karabük'ün en önemli simgelerinden biri de Safranbolu'dur. Safranbolu doğal güzelliğinin yanında lokumuyla da meşhurdur. Onun için hem yarınki etkinliğimize davet, hem de Safranbolu'nun tanıtımı açısından vatandaşa lokum ikram edeceğiz. Ancak bir de sürprizimiz olacak. Bu lokumların içinde altın da olacak" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından lokum dağıtımına başlandı. Vatandaşlar bazılarının içlerinde altın da olan lokumlara adeta hücum etti. Ufak izdihamların yaşandığı dağıtımda lokumlar kısa sürede tükendi. Lokum alan bazı vatandaşlara altın çıktı.
Aldığı lokumun içinden altın çıkan vatandaşlar, hem sevinç yaşadı hem de teşekkür etti. Annesi ile birlikte Eminönü meydandan geçerken lokum alan 10 yaşındaki Kağan Bağıran'a da altın çıktı. Lokumu yemek için kutusundan çıkarırken altını gören küçük çocuk büyük sevinç yaşadı.
##tgvideo##

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...