AİHM'den teknoloji destekli eğitim

AİHM'den teknoloji destekli eğitim

EĞİTİM Haberleri

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hukukçuları video konferans yöntemi ile Türkiye'deki hukukçularla bilgi alışverişinde bulunuyor.

AİHM ile Türk hukukçular arasında "video konferans" köprüsü kuruldu.İlki önceki yıl gerçekleştirilen video konferans sisteminin olumlu katkılarının gözlemlenmesi üzerine uygulama genişletildi. nbsp;Bu kapsamda sistemin bir ayağı AİHM Sekretaryasına kurulurken Türkiye ayağında ise İnsan Hakları Daire Başkanlığı'nda altyapı oluşturuldu. nbsp;Yapılan test çalışmalarının ardından, AİHM hukukçularının video-konferans yöntemi ile Türkiye'de ki hukukçulara konferans vermesinin önü açıldı. Bu sistem geçtiğimiz yıl 7 defa kullanıldı.
Uygulama ile AİHM önünde ülke savunmalarının yapılması, kararlarının icra süreci ve insan hakları konusunda uluslararası düzeyde seminer ve eğitim faaliyetleri düzenlendi. Ayrıca, AİHM sekretaryası tarafından da video konferans sistemi kullanılması halinde hukukçuların katılımının daha fazla olacağı belirtilmişti.


Ebru KARATOSUN / TÜRKİYE GAZETESİ nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...