Ömür boyu maaş veren BES geliyor

Ömür boyu maaş veren BES geliyor

Ekonomi Haberleri

Avivasa, 30-40 yıl prim ödemesiyle ömür boyu maaş ödemesi yapacak bireysel emeklilik sistemi üzerinde çalışıyor

Devletin bireysel emeklilik sistemine (BES) verdiği yüzde 25'lik destekten sonra hızlı büyüyen sektör, tüketiciye yeni enstrümanlar sunmaya hazırlanıyor. Avivasa Emeklilik de, 'ömür boyu maaş' veren irat sigortası için çalışma başlattı. Avivasa Emeklilik ve Hayat CEO'su Meral Eredenk Kurdaş, "Hazine ile görüşme yaptık ve irat sigortası gündeme geldi. Bu sistemde prim ödemeleri 30-40 yıl olabilir. Bu süreyi tamamlayan katılımcılar prim ödemelerine göre ömür boyu maaşa bağlanacak. Hazine bu konuda tüm sektörü kapsayan ortak bir çalışma yapıyor. Avivasa olarak bizim de yürüttüğümüz bir çalışma var. İrat sigortasının 2016 yılında çıkması bekleniyor" dedi.
GENÇLER UZUN VADELİ DÜŞÜNÜYOR
Öte yandan Avivasa Emeklilik ve Hayat CEO'su Meral Eredenk Kurdaş, düzenlediği basın toplantısıyla Tüketicilerin Tasarruf Tutumları Araştırması 2014 sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Araştırma sonucuna göre Türkiye'de yüzde 62'lik kesim, parasını uzun vadede bağlamaktansa kolayca ulaşılabilir olmasını tercih ediyor. Bu oran genç çalışanlarda yüzde 35. Yani gençler daha uzun vadeli yatırımı tercih ediyor. Meral Eredenk Kurdaş, "Bizim kuşağımız sürekli krizlerle karşılaştığı için parasını bankaya yatırmaya çekiniyordu. 'Banka ya batarsa' endişesini duyuyordu. Bu nedenle yatırımını nakitte tutmayı tercih eden bir kesim hâlâ var. Türkiye ekonomisi değişti ama bu algıyı değiştirmek biraz zaman alıyor. Gençlerde ise durum çok farklı. Çünkü kriz görmediler. Yatırım yaparken daha güvenle hareket edebiliyorlar" diye konuştu.
Güven Adalı İSTANBUL



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...