Kudüs'teki sinagog saldırısı

/ Kaynak: AA
Kudüs'teki sinagog saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

5 İsraillinin öldüğü saldırıyı gerçekleştirdikten sonra ölü olarak ele geçirilen ve cesetleri ailelerine teslim edilen 2 Filistinli toprağa verildi

Kudüs'teki sinagog saldırısını gerçekleştirdikten sonra ölü ele geçirilen ve cesetleri dün ailelerine teslim edilen 2 Filistinli düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.
Vicdan İnsan Hakları Kurumu avukatı Muhammed Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs'te 18 Kasım'da bir sinagoga saldırı gerçekleştiren ve cesetleri İsrail polisinin elinde olan Gassan Muhammed Ebu Cemal ve Adiy Ebu Cemal'in naaşlarının teslim edildiğini, gece cenaze törenleri düzenlendiğini belirtti.
Mahmud, "İsrail makamlarından birçok kez naaşların teslim edilmesi talep edilmişti ancak dayanaksız gerekçelerle bu talepler reddedildi. Birkaç gün önce polise, cesetleri teslim etmedikleri için İsrail Yüksek Mahkemesi'ne başvuracağımızı ilettik. Son olarak Kudüs Emniyet Hukuk Müsteşarı, Başbakan Binyamin Netenyahu'nun, birkaç gün içinde cesetlerin teslim edilmesi yönünde talimat verdiğini iletti" dedi.
Haberin kendilerine gece yarısı ulaştığını belirten Mahmud, "Naaşlar, İsrail güvenlik güçlerinin kontrolünde bir ambulansla Cebel Mukebbir mahallesine getirildi, bölgedeki Es-Sevahire Kabristanı'nın etrafı sarıldı. Gece 2'de düzenlenen cenaze törenine yüzlerce Filistinli katıldı" ifadelerini kullandı.
Mahmud, "İsrail polisi, cenazeye aileden yalnızca 40 kişinin katılmasına izin vermişti ancak mahalle sakinlerinden yüzlerce kişi, Filistin bayraklarıyla cenazeye iştirak etti" diye konuştu.
Kudüs'te 18 Kasım'da bir sinagoga düzenlenen saldırıda 5 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga saldırı düzenleyen Doğu Kudüs'ten 2 kişinin polisler tarafından öldürüldüğünü duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...