Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran'da askeri tatbikat

/ Kaynak: AA
İran'da askeri tatbikat

DÜNYA Haberleri  / AA

İran, dünya petrolünün stratejik geçiş noktalarından Hürmüz Boğazı ve çevresinde geniş kapsamlı askeri tatbikata başladı

İran Ordusu ve Devrim Muhafızlarına ait kara, deniz ve hava kuvvetlerinin katıldığı "Muhammed Resulullah" adlı tatbikat başladı.
İran devlet televizyonuna konuşan İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, Hürmüz Boğazı ve çevresinin stratejik önemine işaret ederek, "Tatbikatın yapıldığı çevre kendine has zorlukları olan bir bölge ancak buna karşın asker ve subayların morali oldukça yüksek" ifadelerini kullandı.
Purdestan, tatbikatın amacının "İranlı komutanların askeri tecrübelerini genç askerlere aktarmak" olduğunu da sözlerine ekledi.
Hürmüz Boğazı'nın doğusundan Hint Okyanusu'nun kuzeyine kadar uzanan geniş bir bölgeyi kapsayan tatbikat bir hafta devam edecek.
Dünya petrolünün stratejik geçiş noktalarından olan Hürmüz Boğazı'nın yanı sıra ülkenin güneyindeki Hürmüzgan ve Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletlerinin de tatbikat alanı içerisinde olduğu bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...