Bozdağ'dan Hanefi Avcı yorumu, 'Manidar'

Bozdağ'dan Hanefi Avcı yorumu, 'Manidar'

Politika Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay'ın Hanefi Avcı ile ilgili onama kararına ilişkin, Yargıtay'da görev dağılımının arifesinde olunduğunu hatırlatarak, "Tabii ki böylesi bir yasal sürecin arefesinde kararın verilmiş olmasını herkes gibi ben de bir ünlem işaretiyle karşılıyorum" dedi.
Cezaevleri İş Yurtları Fuarı'nın açılışına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile ilgili bir onama kararı vardı. Karargah davasına yönelik olarak Yargıtay'da daireler ve üyeler değişecekti. Son dakikada böyle bir karar verildi. Cemaatin ve paralel yapının cezalandırdığı şeklinde yorumlar var" sorusuna Bozdağ, "Bugün gazeteleri açtığımda benzer yorumları ben de gördüm. Dileğimiz, arzumuz Yargıtay'ın bu tür yorumlara hak verecek veya bu tür anlaşılmaza, yanlış anlaşılmalara yol açacak tartışmaların içerisinde hiçbir zaman olmamasıdır. Yargıtay'ın onadığı bir karar. Hak yerini buldu' şeklinde değerlendirilmesi ancak 'İşte Yargıtay'da bir değişim olurken' Yargıtay'da değişimden önce karar verildi şeklinde bir değerlendirmeye muhatap olunmamasıdır. Bizim arzumuz budur. Ancak, ben de manidar buluyorum bunu. Onu da ifade edeyim. Çünkü Yargıtay'da şuanda seçimler var. Yasa gereği daire başkanları seçildi. Pazartesi günü zannedersem Birinci Başkanlık Kurulu'nun seçimi olacak. Daha sonra Başkanlık Kurulu yasa gereği Yargıtay'ın daireleri arasında iş bölümü ve üye dağılımı hususunu karara bağlayacak. Tabi ki böylesi bir yasal sürecin arefesinde kararın verilmiş olmasını herkes gibi ben de bir ünlem işaretiyle karşılıyorum" cevabını verdi.
Fethullah Gülen'le ilgili yakalama kararı çıkartılmasına ilişkin sorusuna Bozdağ, "Şu ana kadar Bakanlığımıza henüz yakalama kararı gelmedi" karşılığını verdi.
EKREM DUMANLI'NIN MAHKEME SORGUSU
Bir başka gazetecinin Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın sorgusunda mahkemede çekilmiş görüntülerinin internet üzerinden sızdırılmasına ilişkin sorusuna Bozdağ, "Onu sızdıranlara sorun" şeklinde cevap verdi.
TİB'DE DÜZENLEME
TİB'de yeni bir düzenleme yapılacağı haberlerinin sorulması üzerine Bozdağ, "Dinlemeler, adli dinleme, önleme dinlemesi olsun Türkiye'de uzun zamandır Türkiye'de tartışılan bir husustur. Sadece hükümetlerimiz döneminde değil daha önce de tartışılan bir konu. Tabi biz bu noktada TİB'i kurarak esasında bu tartışmaların sona ermesi, dinlemelerin belli bir merkezden yasal çerçevede kontrol ve denetim mekanizmaları kendi içinde olmak kaydıyla yürümesi açısından daha güvencelidir. Adım atıldığı düşüncesiyle TİB'i kurmuştuk. Fakat ortaya çıkan son durumlar, tapeler, gazete haberleri, başka tür değerlendirmeler TİB'de bazı sıkıntıların olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. O açıdan da bunun yeniden ele alınmasında fayda var. Biz onu görüyoruz, çünkü adli dinleme olsun, önleme dinlemesi olsun sonuç itibarıyla vatandaşımızın kendi mahrem alanıyla ilgili hususlarda dinlemeler bunlar. Ancak, mahkeme kararlarıyla yetkili yasal sorumlu olan kişiler tarafından bunun gizliliğine riayet edilebilir kaydıyla yapılabilir şeyler ve yönetim mekanizmaları da güçlü bir şekilde var. Bunların başka yerlere transfer edilmesi veya başka bir takım yollarla buranın kötüye kullanıldığına dair Türkiye'de çok ciddi iddialar var. Hükümetin bu kadar ciddi iddiaları görmezden gelmesi, bu iddialara sessiz kalması kabul edilemez. Elbette hükümetimiz bu iddiaların üzerine de gidecek ve bu çerçevede yapılması gereken ne varsa onu da yapacaktır. Ulaştırma Bakanımız benim bildiğim kadarıyla TİB konusunda bir hazırlık içerisinde uzun zamandır. O hazırlığı zannedersem son aşamasına gelindi. Önümüzdeki günlerde bunun sonucunu hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...