Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TMSF, Adabank'ı satışa çıkardı

/ Kaynak: AA
TMSF, Adabank'ı satışa çıkardı

Ekonomi Haberleri  / AA

TMSF, 'Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 77,5 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 77,5 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, Fon tarafından amme borçlularından haczedilen Adabank AŞ'nin yüzde 94,44 oranındaki hisselerinden oluşturulan Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün, "kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak" ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satışa çıkarıldığı kaydedildi.


Muhammen bedelin 77,5 milyon dolar olduğu belirtilen ilanda, şartnamede belirtilen ön yeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 28 Ocak 2015 tarihi saat 17.00'ye kadar Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerektiği kaydedildi.


Önyeterlilik incelemesi neticesinde, önyeterliliği geçen katılımcıların en geç 3 Şubat 2015 saat 17.00'ye kadar "Son Teklif Verme Tarihi Satış Komisyonu"na idari zarf, mali zarf ve Rekabet Kurumu bildirim zarflarından oluşan kapalı zarflarını verebileceği kaydedildi.
Önyeterliliği geçen katılımcıların, ihaleye katılabilmek için Fon'un Ziraat Bankası Levent Şubesi nezdindeki dolar hesabına 7,75 milyon dolar nakit teminatı "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırmaları gerekiyor.
Ayrıca nakit teminat dışında, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 3. maddesinde tanımlanan bankalardan alınmış dolar cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubuyla cari değeri nakit teminatın yüzde 15 fazlası tutarında olan devlet tahvilleri, hazine bonoları, hazine kefaletini haiz tahviller de teminat olarak kabul edilecek.
Teminatın yatırıldığını gösteren dekontun veya teminat mektubunun veya devlet tahvilleri, hazine bonoları, hazine kefaletini haiz tahvillerin, Fon adına blokede tutulduğuna dair bankaca düzenlenmiş belgenin şartnamede belirtilen idari zarfla verilecek diğer belgelerle birlikte son teklif verme tarihine kadar satış komisyonuna teslim edilmesi gerekiyor.
İhale 4 Şubat 2015'te İstanbul'da yapılacak. İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi (kısa liste) oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...