Irak Başbakanı İbadi Ankara'da

/ Kaynak: AA
Irak Başbakanı İbadi Ankara'da

GÜNDEM Haberleri  / AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Havayolları'na ait uçak ile Ankara'ya geldi. İbadi'yi Esenboğa Havalimanı'nda Bakan Taner Yıldız karşıladı.

Irak Başbakanı İbadi ile beraberindeki heyeti Esenboğa Havalimanı'ndaki şeref salonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Talal Cemil Salih Hasan el-Ubeydi ve diğer yetkililer karşıladı.

İbadi, Ankara'da ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek. Anıtkabir ziyareti sonrası TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından kabul edilecek İbadi'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da törenle karşılayacak. Davutoğlu ve İbadi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oturumuna katılacak, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Irak Başbakanı İbadi, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edilecek.

İBADİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan İbadi, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Irak Başbakanı İbadi, deftere şunları yazdı:

"Irak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün modern Türkiye'nin önde gelen şahsiyetlerinden biri olduğunu, komşu ve kardeş Türkiye'nin modern tarihine büyük etkisini idrak ediyor.

Türkiye, siyasi, ekonomik ve sanayi alanlarında büyük ilerleme ve gelişme kaydetti. Biz de iki Müslüman ülke olan Türkiye ve Irak'ın ilişkilerinin daha da güçlenmesini arzu ediyoruz. Bu da iki kardeş ülke halkının çıkarına olacaktır."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mevkidaşı Haydar el-İbadi'yi Başbakanlık Merkez Bina'da törenle karşılayacak. Davutoğlu ve İbadi Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konsey oturumuna katılacak, ortak basın toplantısı yapacak.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, İBADİ'Yİ ASKERİ TÖRENLE KARŞILADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'yi askeri törenle karşıladı. nbsp;Askere selam vereceği nbsp;sırada, Davutoğlu'nun yanından ayrılarak tören alanı dışına çıkan Abadi'yi Davutoğlu kolundan tutarak geri çağırdı.Irak Başbakanı İbadi Ankara'da

Başbakanlık Merkez Binası önünde düzenlenen karşılama töreni, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Irak Başbakanı İbadi Ankara'da

Irak Başbakanı İbadi, Başbakan Davutoğlu eşliğinde, tören mangasını "Merhaba asker" diyerek selamladı.

Davutoğlu ve İbadi, törende yer alan Iraklı ve Türk heyetleri tanıtmalarının ardından, Başbakanlık Binası merdivenleri önünde, tokalaşarak gazetecilere poz verdi. İki lider, törenin ardından baş başa görüşmeye geçti.

Irak Başbakanı İbadi Ankara'da

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve diğer ilgililer de hazır bulundu.



GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...