Burası Gazze... Utandın mı Noel baba?

Burası Gazze... Utandın mı Noel baba?

DÜNYA Haberleri

İsrail Gazze'yi bombalarken Batı ses çıkarmamış, İsrail'e arka çıkmıştı. Hristiyanların Noel bayramı başlayınca ortaya çok düşündürücü bir görüntü çıktı.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı saldırılar sonrası harabeye dönen Gazze'de, yıkıntılar arasında bu defa Noel Baba kılığındaki bir kişi dolaştı. İsrail güçlerinin katliam yaptığı Şucaiyye Mahallesinde dolaşan kişi, elindeki kırmızı çuvalda taşıdığı oyuncakları Filistinli çocuklara dağıttı.AA muhabirinin görüştüğü Noel Baba, Filistinli çıktı. İsminin Samih Vadi olduğunu söyleyen Noel Baba kıyafetli genç, mutluluktan mahrum kalan Gazzeli çocukları bu şekilde sevindirmeyi amaçladığını savundu. Nüfusunun çok büyük kısmını Müslümanların oluşturduğu, çok az sayıda hristiyanın yaşadığı Gazze, İsrail tarafından yıllardır abluka altında tutuluyor.

Burası Gazze... Utandın mı Noel baba?
Batı Şeria'da kaybolan üç İsrailli gencin ölü bulunmasından Hamas'ı sorumlu tutan İsrail'in geçtiğimiz 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü. İsrail ordusunun, Temmuz ayında Şucaiyye mahallesine düzenlediği saldırılarda da, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 100'e yakın kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık bin kişi yaralanmıştı. Ölenlerin yüzde 77'sinin sivil olduğu tespitinde bulunan Birleşmiş Milletler ise "endişeli olduğu" açıklamasının ötesinde, İsrail'in katliamına karşı herhangi bir yaptırımda bulunmamıştı. Müslüman coğrafyasında da, Türkiye'den başka hiçbir ülke güçlü bir tepki dile getirememişti.
Burası Gazze... Utandın mı Noel baba?



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...