Başbakan'dan yetim çağrısı

Başbakan'dan yetim çağrısı

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstihdam kura töreninde konuştu.

İstihdam kura töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu "Türkiye Cumhuriyeti bir şevkat devletidir. Bir kudret devletidir. nbsp;Ataması yapılan gençlerin hepsinin üzerinde şefkat elimiz olacaktır." dedi.İşte o konuşmadan satırbaşları...

"Birçoğumuz belki fark etmiyoruz. Sosyal hayat içinde bütün gençlerimiz sosyal hayatımızın ve geleceğimizin teminatıdır. Bütün gençlerimize sahip çıkmayı buradan herkesi davet nbsp;ediyorum bu barış için önemli bir adımdır. İnsanı yaşatmak şevkatler merhametle olur ama kudret Sahibi olmadan da olmaz. Buradan herkese sesleniyorum.
"BEN DE ANNEMİ 4 YAŞINDA KAYBETTİM"
Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şefkat devletidir. Gençler hayatımızın teminatıdır. Borç talep etmeyen bir ülkeyiz. Sadece kendi öğrencilerimize değil yabancı öğrencilere de burs veriyoruz. Yeni geçen bütçede sosyal harcamaların tutarı 33 milyar TL. Bu rakam 2002'den bu yana 22 kat birden arttı.Devlet yurtlarında bulunan kimsesiz gençlerimize sesleniyorum, siz kimsesiz değilsiniz, sizin arkanızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Ben de annemi 4 yaşında kaybettim. Eğer babamın dirayeti olmasaydı bende sizin gibi olabilirdim. O yüzden başınızı dik tutun. Sizin hiçbir eksiğiniz yok.Ataması yapılan gençlerin hepsinin üzerinde şefkat elimiz olacaktır.
"EVLATLARIMIZA SAHİP ÇIKIN"
Atamalardan sonra gittiğiniz yerlerde gururla çalışın. Başınızı dik tutun yeteneklerinizi ve kabiliyetleriniz gösterin. Asla ama asla özgüveninizi kaybetmeyin. Siz yetim ve öksüz bir Peygamberin evlatlarısınız.Ataması yapılan gençlerin hepsinin üzerinde şefkat elimiz olacaktır. Bizim vazifemiz gençlere ulaşmak ve onlara yardımcı olmaktır.Koruyucu ailelere sesleniyorum gençlerimize sahip çıkın onları evlatlarınızdan ayırmayın. Mümkün olduğu kadar her bir aile bu kardeşlerimizden birini sahiplense toprağa kök salan tohumlar atılmış olur. Dünyada hiçbir şey bir yetimin gözündeki ışıltı kadar değerli değildir.Hediyeleşirken bir fidan yanında bir yetim bakma sorumluluğunu da geliştirelim. İnşallah bu temennim toplumun her katmanına yayılacaktır."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...