Yemen'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü milislerin eline geçti

/ Kaynak: AA
Yemen'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü milislerin eline geçti

DÜNYA Haberleri  / AA

Husi Ensarullah Hareketi milisleri, Yemen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kontrolünü ele geçirdi

Husi Ensarullah Hareketi milislerinin, Yemen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Husi milisler, Yemen Sivil Havacılık Genel Müdürü Hamid Farac'ın görevden alınmasını protesto etmek için başkent Sana'daki Genel Müdürlük merkezine baskın düzenleyerek binayı ele geçirdi.
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi, Salı günü Yemen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevine Nebil Fakih'i atadığını belirten bir kararname yayınlamıştı.
Öte yandan Yemen'in El-Beyda kentindeki Rida bölgesinde bulunan Hıbra köyünde, El-Kaide'ye bağlı Ensar eş-Şeria örgütü ile Husi Ensarullah Hareketi milisleri arasında çatışma çıktığı ve iki taraftan da ölenlerle yaralananların olduğu ifade edildi.
Ensar eş-Şeria örgütü sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, örgütlerinin Husilerin Hibra'daki karargahına düzenlediği saldırıda kendi saflarından 1 kişinin yaralandığını, Husilerden de ölen ve yaralananlar bulunduğunu duyurdu.
Örgütün Twitter hesabından yapılan başka bir açıklamada ise Lahic ilinin El-Havta ilçesinde dün akşam, "Ebu Hamza El-Lahci" olarak adlandırılan milis grubun makineli tüfeklerle özel güvenlik güçlerine bağlı bir noktaya saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırıda 5 askerin hayatını kaybettiği, Ensar eş-Şeria milislerinden can kaybı olmadığı kaydedildi.
Yemen yönetimi, saldırıya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...