Irak'ta 23 IŞİD militanı öldürüldü

/ Kaynak: AA
Irak'ta 23 IŞİD militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarında, IŞİD militanı 23 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Enbar vilayetine bağlı El-Cezire ve El-Badiye operasyonları komutanı Tümgeneral Ziya Kazım Debbus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD militanlarının 12 hücumbotla, Fırat Nehri üzerinden Hadise ilçesine sızmaya çalıştığının tespit edildiğini belirterek, "Irak güvenlik güçleri, aldığı istihbarat bilgilerini koalisyon güçlerine verdi, koalisyon güçleri de örgüt militanlarını bombaladı" dedi. Bombardımanda 23 militanının öldüğünü bildiren Debbus, örgüte büyük zarar verildiğini kaydetti.
Öte yandan El-Bağdadi Nahiyesi Olağanüstü Durum Amiri Albay Şaban Barzan el-Ubeydi de Irak güvenlik güçlerinin Cebe ve El-Cezire'de IŞİD militanlarıyla çatıştığını ifade etti.
Ubeydi, "Silahlı aşiret grupları destekli Irak güvenlik güçleri, Cebe ve El-Cezire köylerinde IŞİD militanlarına karşı mücadele veriyor. Örgüt ile şiddetli çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda örgüte büyük zarar verildi. Güvenlik güçlerinden de bazı yaralılar var" diye konuştu.
Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...