Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özel'den Sarıkamış mesajı

/ Kaynak: İHA
Özel'den Sarıkamış mesajı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü'nde "TSK tehditlere karşı görev başında" mesajı verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Orgeneral Özel mesajında, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değerli mensupları, bugün yüce milletimizin gözbebeği kahraman Mehmetçiğin vatan müdafaası için en zor şartlar altında bile neleri göze alabileceğinin bir göstergesi olan Sarıkamış Harekâtı'nın 100. yıl dönümüdür. Kutsal bildikleri değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ebediyete intikallerinin yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Sarıkamış Harekâtı', bugün bizlere üzerinde huzur, güven ve esenlikle yaşadığımız bu güzel vatanı armağan edebilmek için harp tarihinde eşine az rastlanacak mücadeleler veren ve gözünü kırpmadan bile bile ölüme koşan bir neslin, düşman askerini bile kendisine gıpta ettirecek bir cesaret ve kararlılıkla zorlu tabiat şartları ve imkânsızlıklar karşısında yazdığı destanın adıdır" diyen Orgeneral Özel, şöyle devam etti:
"Yürekleri ve alınları gibi pak bembeyaz kardan kefenleri, duruşları kadar sert buzdan tabutları ile Sarıkamış'ta vatan toprağına emanet edilen aziz şehitlerimiz cesaretin, fedakârlığın, azmin timsali olmuş, varlığını vatanına feda etmenin ölümsüz abidelerine dönüşmüşlerdir."
İnsanlık tarihinin en acı ve kanlı muharebelerinin yaşandığı Birinci Dünya Savaşı'nın önemli cephelerinden biri olan Kafkas cephesinde 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleşen Sarıkamış Harekâtı'nın tarihin akışını etkileyen ve her aşaması alınacak derslerle dolu bir dönüm noktası olduğu vurgulayan Orgeneral Özel, "Mareşal Fevzi Çakmak kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Sarıkamış Harekâtı'nın tarihimizdeki önemini 'Bu muharebelerde çok değerli arkadaşlarımızı kaybettik. Çok kanlar döktük. Dökülen bu kanlar boşa gitmemiştir. Birinci Dünya Harbi'nde diğer cephelerde olduğu gibi buradaki çetin muharebeler de bize çok değerli deneyimler kazandırmış; istiklâl ve hürriyet uğrunda canını esirgemez bir millet olduğumuzu dünyaya ispat etmiş; Osmanlı İmparatorluğu yıkılmakla beraber, daha kuvvetli bir Cumhuriyet oluşturmuştur' şeklindeki ifadelerle vurgulamıştır" dedi.


"TSK TEHDİTLERE KARŞI GÖREV BAŞINDA"
Milli birlik ve beraberliğin, bölünmez bütünlüğün teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugün geçmiş tecrübelerinin ışığında her türlü hava ve arazi koşulunda muharebe edebilecek imkan ve yeteneğe sahip nitelikli personeli ile ülkesine yönelebilecek tehditlere karşı görevinin başında ve milletinin emrinde olduğunu vurgulayan Orgeneral Özel, şunları kaydetti:
"Milletinin bağrından çıkan kahraman evlatlarından oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine yürekten bağlılığı, özgün disiplini, köklü gelenekleri, caydırıcı ve kararlı yaklaşımı, güçlü ve modern yapısı ile milli menfaatlerimizi daima koruyacak, üstlendiği her görevi başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bu anma günü münasebetiyle başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle savaşırken hayatlarını bu uğurda feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin değerli aile yakınlarına en iyi dileklerimi sunuyorum."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...