Numan Kurtulmuş: 1 milyon 300 bin Suriyeli biyometrik kayıt altına alındı

Numan Kurtulmuş: 1 milyon 300 bin Suriyeli biyometrik kayıt altına alındı

GÜNDEM Haberleri

Suriye'de yaşanan kriz sebebiyle zor durumda kalarak Türkiye'ye sığınan 1 milyon 654 bin Suriyeliden 1 milyon 300 bini biyometrik kayıt altına alındı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin hırsızlık gasp ve benzeri olaylara karıştığına dair iddia ve şikayetleri hatırlatarak bu konuda ne gibi tedbirler alındığına ilişkin verdiği soru önergesini cevapladı. Bakan Kurtulmuş, Suriye uyruklu yabancıların 221 bin 930'unun barınma merkezlerinde çalıştığı bilgisini verdi. Kurtulmuş, Suriyelilerle birlikte Türkmenlere de gerekli desteğin sağlandığını kaydetti. Halen 4 geçici barınma merkezinde 18 bin 484 Türkmen bulunuyor. Türkmenlere 148 tırlık insani yardım sağlandığını bildiren Kurtulmuş, 60 tonluk gıda malzemesinin Dohuk, Telafer, Selahaddin, Kerkük ve Diyala bölgelerinde dağıtıldığını söyledi.
Şükran Kaban ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...