BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Riski azaltan vitaminler

Riski azaltan vitaminler

İşte uzmanlara göre kanser riskini azaltan vitaminler ve bulunduğu ürünler



* A vitamini ve Karotenoidler: Yeşil sarı meyveler, karaciğer, süt yağı, yumurta sarısı, havuç, kayısı, bal kabağı, domates, protakal, greyfurt. * B vitaminleri: Tahıl ürünleri, bulgur, maya, karaciğer, et, yumurta, süt ve ürünleri, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler. Yeterli seviyede alımı vücudun savunma sistemlerini iyi çalıştırır. Böylece mikropları etkisiz hale getirir. Ayrıca yeni oluşmuş kanser hücrelerinin çabuk tahriş olmasını sağlar. Fazla alımı kanser oluşumunu önlemez. * C vitamini: Taze sebze ve meyveler (Kuşburnu, maydanoz, tere, roka, karnabahar, turunçgil, portakal, greyfurt, mandalina, limon, diğer yeşil yapraklı sebzeler, domates, çilek, patates). Solunum, yemek borusu, mide, kolektara kanserleri önler. Vücuda giren kimyasal kanserojeni etkisiz hale getirir. Fazla alımı, fonksiyonel değildir. * E vitamini: Bitkisel yağlar, yeşil yapraklı, sebzeler, fındık, fıstık, ceviz gibi kuru baklagiller, et, süt, yumurta. Toksik maddelerin etkisini azaltır. Yağların oksidasyonunu ve hücrenin oksijenli bileşiklere tahribini önler. Kanser oluşum riskini azaltır, fazlası zararlıdır. * D vitamini: Balık yağı, karaciğer, yumurta sarısı, süt, düzenli güneşle temas.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 93392
    % 0.24
  • 5.3922
    % -0.88
  • 6.1468
    % -0.81
  • 6.944
    % -0.85
  • 223.618
    % -0.75
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT