Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uçuruma atılan cesedin sırrı çözüldü

/ Kaynak: DHA
Uçuruma atılan cesedin sırrı çözüldü

YAŞAM Haberleri  / DHA

Rize'de cesedi uçuruma atılan Zelkif Yanık'ın öldürülmesi olayı ile ilgili polisin yürüttüğü soruşturmada 10 kişi gözaltına alındı.

Rize'nin Güneysu İlçesi'nde cesedi uçuruma atılan 55 yaşındaki Zelkif Yanık'ın öldürülmesi olayı ile ilgili polisin yürüttüğü soruşturmada 10 kişi gözaltına alındı. Zelkif Yanık'ı, çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla döverek öldürdüklerini itiraf eden şüphelilerden 5'i tutuklandı. nbsp;Olay 19 Kasım tarihinde yaşandı. Bir ihbar üzerine Handüzü yaylası mevkiinde arama yapan jandarma ekipleri uçurumun dibinde bir erkek cesedi buldu. Yapılan incelemede cesedin Zelkif Yanık'a ait olduğu belirlendi. Yüzünde ağır darp izleri bulunan, ayakları ve vücudunda kırıklar olduğu belirlenen Yanık'ın dövülerek öldürüldüğü anlaşıldı.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Rize Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. MOBESE ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Zelkif Yanık'ın Güneysu İlçesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda darp edildikten sonra araca bindirildiğini tespit etti. Şüphelilerin kimliklerini belirleyen polis 5 gün arayla 10 kişiyi gözaltına aldı. Polisteki sorgularının ardından 4 kişi serbest bırakıldı. 17 yaşındaki A.K. ve M.Ç., 22 yaşındaki Z. K., 21 yaşındaki H.E., 18 yaşındaki M.S. ve 29 yaşındaki M.B. ise polisteki ifadelerinin ardından Adliye'ye sevk edildi.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Olayın şüphelileri savcılık sorgusunda, çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdükleri Zelkif Yanık'ı Handüzü Yaylası' nda dövdüklerini ancak öldüğünü anlayınca korkarak cesedini uçurumdan aşağı attıklarını itiraf etti. Şüphelilerden A.K., M.Ç., Z.K., H.E., ve M.S. tutuklandı, M.B. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...