Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran dünyaya meydan okudu

/ Kaynak: AA
İran dünyaya meydan okudu

DÜNYA Haberleri  / AA

İranlı komutan Ahmed Rıza Purdestan dün başlayan tatbikatta, "hedefe dalış yaparak kendini imha eden" insansız hava aracı denediklerini söyledi.

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, Hürmüz Boğazı'ndan devam eden tatbikatla ilgili bilgi verdi. Purdestan, dün başlayan ve bir hafta devam edecek askeri tatbikat kapsamında "Raad" (gök gürültüsü) adlı insansız hava aracının test edildiğini söyledi. Purdestan söz konusu İHA'nın 250 kilometre menzile sahip olduğunu ve hedefe nokta atışı yapabildiğini ifade etti.
"Raad" adlı İHA'yı "hareketli bomba" olarak niteleyen İran Hava Kuvvetleri Komutanı Purdestan, bombanın kara ve hava hedeflerine karşı geliştirildiğini ve tespit ettiği düşmanının üzerine "hedefe dalış yaparak kendini imha ettiğini" belirtti. nbsp;
İran ordusu dün Devrim Muhafızları'nın da katılımıyla, dünya petrolünün stratejik geçiş noktalarından Hürmüz Boğazı ve çevresinde "Muhammed Resulullah" adlı geniş kapsamlı askeri tatbikata başladı. nbsp;
Hürmüz Boğazı'nın doğusundan Hint Okyanusu'nun kuzeyine kadar uzanan geniş bir bölgeyi kapsayan tatbikat bir hafta devam edecek.Dünya petrolünün stratejik geçiş noktalarından olan Hürmüz Boğazı'nın yanı sıra ülkenin güneyindeki Hürmüzgan ve Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletlerinin de tatbikat alanı içerisinde olduğu belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...