Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şaşırtan açıklama: Fast Food yiyen çocuklar...

Şaşırtan açıklama: Fast Food yiyen çocuklar...

SAĞLIK Haberleri

Yapılan son araştırmalarda Fast food yiyeceklerin çocuklar üzerinde bir zararı daha ortaya çıktı.

Araştırmacılar, çok fazla fast food tüketiminin sadece obeziteye değil aynı zamanda çocukların okul hayatlarını da olumsuz etkilediğini açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre fast food tüketen çocuklar, tüketmeyen çocuklara oranla %40 daha başarısız. Fast food besinler ucuz hızlı ve kolay ulaşılabilir ve lezzetli olmaları nedeniyle çocukların ve ebeveynlerin daha fazla tercih ettikleri bir besin türü. Bu gıdalar normalden daha fazla yağ içerir.


Fast food yani ayak üstü yenilen yemek, genellikle obeziteye yol açar. Fakat araştırmalar gösteriyor ki fast food sadece obeziteyi değil fast food tüketen çocukların, okul hayatlarında ve akademik başarılarını da olumsuz etkilediği gözlemlendi.


Amerika'daki Ohio Üniversitesi'nin verilerine göre, 15-18 yaşları arasındaki 8 bin öğrenci arasında yapılan araştırmada, sıklıkla fast food tüketen çocukların matematik ve fen gibi sayısal derslerde başarısız olduğu gözlenldi. Bu araştırmanın sonucuna göre yaşıtlarına oranla daha fazla fast food tüketen çocuklar, sayısal derslerde başarısız olmaktadır.


Söz konusu başarısızlığın demir eksikliğinden kaynaklandığını belirten uzmanlar, sıklıkla fast food tüketen çocukların ihtiyaç duydukları demiri karşılayamadığı ve bu eksikliğin beynin işleyişini yavaşlattığını düşünüyorlar.


Araştırmayı yapan kurumun istatistiklerine göre haftada en az 4 kere fast food ile beslenen çocuklar, bu gıdaları daha az tüketen çocuklara göre %40 gibi bir oranda başarı seviyesinin düşük olduğu gözlemlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...