MHP'li Tanrıkulu'ndan Kızılay'a eleştiri

/ Kaynak: DHA
MHP'li Tanrıkulu'ndan Kızılay'a eleştiri

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

"Kızılay gibi tarihî misyonu olan kurum bu kirli paranın faizini kabul ederek, vatandaşlarımız nezdindeki tüm değerini sıfırlamıştır"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, yaptığı açıklamada; "Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli'nin 17-25 Aralık tarihlerini 'Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası' ilân etmesinin ardından, Türkiye'de 12 yıldır süregelen yolsuzluğu, hırsızlığı, hukuksuzluğu ve rüşveti cesaretle anlatmak, milletimizi bu konuda bilgilendirmek amacıyla etkinlikler düzenledik. Açılım, yeni Türkiye, dönüşüm gibi siyasî iktidarın yürüttüğü fakat açık, şeffaf ve iyi niyetli olmayan proje ve eylemler, milletimizi tedirgin edip, endişeye sevk etmektedir. Her alanda sindirilmiş bir toplum oluşturmaya çalışan mevcut iktidar, ülkemize sadece siyasî yönden değil, ekonomik açıdan da zarar vermektedir. 12 yıldır iktidarda olan AK Parti, neden olduğu ekonomik ve sosyal sorunlar ortaya çıktıkça sorumluluğu sürekli bir başkasının üzerine atarak siyasetini yürütmeye çalışmaktadır. Ancak korkunun ecele faydası olmayacaktır. Partimiz; rüşveti, yolsuzluğu, hırsızlığı, talanı tüm Türkiye'ye anlatmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Tanrıkulu, "Gelinen noktada kirli ve haksız kazançla elde edilen paralar faiziyle geri iade edilmiş, Kızılay gibi tarihî misyonu olan kurum bu kirli paranın faizini kabul ederek, vatandaşlarımız nezdindeki tüm değerini sıfırlamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi; her türlü toplumsal sözleşmenin öncelikle bir ahlakî değerler manzumesine dayanmasını benimsemektedir. Bu nedenle toplumsal adalet ve ahlâkın sağlanması için toplumsal yapıyı idare edecek demokratik ve millî bir siyasal kimliğe ihtiyaç bulunmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarında yolsuzluklar konusunda, özerk bir şekilde görev yapacak "Millî Yolsuzlukla Mücadele Organı" kurulması, mal varlıklarının şeffaf ve gerçekçi olarak açıklanması, suçlular kim olursa olsun dokunulmazlıklarının kaldırılması, siyasî etik yasasının vakit geçirilmeden çıkarılması, siyasetin finansmanının açık ve şeffaf hale getirilmesi, seçimlerin izlenmesi ve denetlenmesi, hukukun eşit şekilde üstün olduğu düzenlemeler muhakkak sağlanacaktır" açıklamasına yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...