Ukrayna'da rehine değişimi gerçekleşti

Ukrayna'da rehine değişimi gerçekleşti

DÜNYA Haberleri

Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna güçleri arasında, çatışmaların meydana gelmesinden bu yana çok sayıda rehine değişimi gerçekleşti.

Ukrayna Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Svyatoslav Tseholko, yaptığı açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kenti yakınlarındaki Yasinovataya kasabasındaki bir kontrol noktasında gerçekleşen rehine değişimi çerçevesinde, çoğunluğu askerlerden oluşan 146 Ukraynalı karşılığında, 222 ayrılıkçının serbest bırakıldığını belirtti. Tseholko, nbsp; Luhansk'taki ayrılıkçılarca tutulan 4 Ukraynalının ise yarın serbest bırakılacağını ifade etti. Hükümet güçleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasındaki rehine değişimi, tarafsız bir bölgede gerçekleşirken, rehine değişimi bir saatten fazla sürdü. Ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında yapılan rehine değişimi sürecinde AGİT Özel Gözlem misyonu üyeleri de hazır bulundu.
Rusya yanlısı ayrılıkçıların kurduğu "Donetsk Halk Cumhuriyeti" İnsan Hakları Temsilcisi Daria Morozova da rehine değişimi sürecinin her hangi bir ihlal olmadan yapıldığını, uluslararası gözlemcilerin de bu rehine değişimi sürecinin gerçekleşmesi için büyük bir çaba harcadığını kaydetti. Ukrayna hükümetine karşı direnen doğudaki ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında bugüne kadar 6 kez rehine değişimi gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...