Chelsea zirveden kopmuyor

Chelsea zirveden kopmuyor

SPOR Haberleri

İngiltere Premier Ligi'nde Chelsea, West Ham United karşısında iyi bir oyunla aldığı 2-0'lık galibiyetle zirvedeki yerini korudu.

Chelsea maçın başında Oscar ve Gary Cahill'le yakaladığı pozisyonların ardından, 30. dakikada Diego Costa'nın kafa vuruşunu yakın mesafeden tamamlayan kaptan John Terry'nin golüyle 1-0 öne geçti.
İlk yarıda sadece yüzde 27'lik bir topa sahip olma oranına sahip olan West Ham ikinci yarıda ilk yarıya kıyasla daha hareketli bir performans ortaya koyarken beraberlik umutları Diego Costa'nın Hazard'ın asistiyle bulduğu golle sona erdi.
West Ham'in gole en çok yaklaştığı pozisyon ise 86. dakikada Morgan Amalfitano'nun direkten dönen topuydu. Ancak Chelsea'nin maç boyunca kaleyi tutan tam 28 şutu vardı. Chelsea böylece 18 maç sonunda puanını 45'e çıkardı.

City takibi
sürdürüyor
Ligde lider Chelsea'nin en yakın takipçisi olan Manchester City de West Bromwich Albion deplasmanından ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1 galibiyetle ayrıldı ve puan farkını üçte tutmayı başardı.
City'nin golleri Fernando, Yaya Toure (penaltı) ve David Silva'dan geldi.
İkinci yarısı kar yağışı altında geçen maçta West Bromwich'in son dakikalardaki teselli golünü ise Brown Ideye attı.
Manchester United da Old Trafford'da Newcastle United'ı 3-1 yendi.
Wayne Rooney'nin iki gol bulduğu maçta, üçüncü golüyse Rooney'nin asistini değerlendiren Robin van Persie kaydetti.
Newcastle United Manchester'ın üç golüne Papis Cisse'nin son dakikalardaki golüyle yanıt verebildi.
Southampton ise Cyrstal Palace deplasmanından Sadio Mane, Ryan Bertrand ve Tobby Alderweireld'in golleriyle yine 3-1'lik bir galibiyetle ayrıldı. Southampton bu skorla lig dördüncülüğüne yerleşti.
Liverpool da Raheem Sterling'in attığı golle Burnley deplasmanından üç puan çıkarmayı başardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...