Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli kızlar için seferberlik

Suriyeli kızlar için seferberlik

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye'ye sığınan Suriyeli kız çocuklarının istismar edilmesinin önüne geçme maksadıyla eğitim hayatlarına destek veriyor.

Vakfın Kadın ve Aile Gençlik Merkezi (KAGEM), "Farkındayız, yani başınızdayız" projesi çerçevesinde ilk önce kamp dışında yaşayan Suriyeli kızların elinden tutacak. Eğitim mağduriyetlerini gidermek için projeyi başlatan KAGEM, Suriyelilerin hayat şartlarını iyileştirmeyi planlıyor. Kızlara, Türkiye'de hayatlarını sürdürebilmeleri için manevi-sosyal destek de sunulacak ve ülkelerine bu kazanımlarla dönmelerine imkân sağlanacak. İlk olarak Ankara'da start verilen projeyle,150 kız çocuğu eğitime başladı. Belli kriterleri içeren projede, yetim, öksüz veya hem öksüz hem de yetim olmak, anne ve babası hayatta olmakla birlikte maddi yetersizlik sebebiyle eğitim imkânlarından mahrum olmak, 10-25 yaş grubunda olmak, aranan şartlar arasında.
DAMLA PEKER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...