Kapanacaklar ama reklam peşindeler

Kapanacaklar ama reklam peşindeler

GÜNDEM Haberleri

2015'te kapanacak dershanelerin bazılarının 'erken kayıt imkânından faydalanın' gibi ifadelerle reklam yaptığı ortaya çıktı.

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi çalışmaları sürerken, bazı dershanelerin hiç kapanmayacakmış gibi reklam yaptığı ortaya çıktı. Dershane dönüşüm takvimine göre 1 Eylül 2015 tarihinde faaliyetleri sona erecek olan bazı dershanelerin reklam peşinde koştuğu belirlendi. Buna göre birçok il/ilçe milli eğitim müdürlüğü bu dershanelerin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da faaliyet gösterecekmiş gibi öğrenci ve velileri yanıltıcı nitelikle reklam yaptıklarını tespit etti. Bu dershanelerin reklam ve ilanlarında ise 'ödüllü hazırlık sınavı', 'kayıtlarda indirim imkânı', 'erken kayıt imkânından faydalanın' gibi ifadeler kullanıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak harekete geçen il/ilçe milli eğiti müdürlükleri, bu dershaneleri yazılı olarak uyaracak. Uyarıya rağmen bu tür reklam faaliyetinde ısrar eden dershaneler hakkında kanuni işlem yapılacak. Diğer taraftan dershane dönüşüm sürecinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde de ilerlediği öğrenildi. Bu kapsamda geçtiğimiz Haziran ayında başlayan dönüşüm programı için bugüne kadar 3 bin 300 dershane içerisinde 906 dershane özel okula dönüşüm için başvurdu. nbsp;Bu dershanelerin 663'ü ise dönüşüm programına kabul edilirken toplamda 2 bin dershanenin dönüşüm için başvuracağı ifade edildi. nbsp;
GÖKHAN KAYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...