Öksürüğün altından zatürre de çıkabilir

Öksürüğün altından zatürre de çıkabilir

SAĞLIK Haberleri

Çocukların ölümüne yol açan önlenebilir hastalıklardan biri olan zatürre, uygun tedavi ile tamamen iyileşir.

Kış mevsiminde çocukların en sık karşılaştığı sağlık sorunlarından biri olan zatürrenin nbsp;doğru ve erken teşhis ile tedavi edilmediğinde öldürücü olabildiği bildirildi. Memorial nbsp;Ataşehir Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Fazilet Karakoç, "Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, zatürre 1 yaşından küçük bebek ölümlerinin %48,4'üne, 1-4 yaş grubu çocuk ölümlerinin %42,1'ine sebep olmaktadır. Bu veriler, gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de özellikle 5 yaş altı çocuklarda başta zatürre olmak üzere, alt solunum yolu enfeksiyonlarının yüksek ölüm oranlarına yol açan önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu göstermektedir" dedi. Özellikle çocukluk döneminde alt solunum yolu enfeksiyonlarının geçiştirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Karakoç, "Hastalığın tedavisi için muayeneler önemlidir. Gerekli durumlarda akciğer filmi çekilir, balgam ve kan tahlilleri yapılmaktadır. Zatürre olan bir çocuk, erken tanı aldığında ve uygun bir şekilde tedavi edildiğinde tamamen iyileşebilmektedir" diye konuştu.

Erken belirtilere dikkat!

Zatürrenin önlenebilir ölüm nedenlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Karakoç, çocuktaki şu belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

-39-40 dereceye çıkan nbsp;titremeli ateş

-Geçmeyen yoğun öksürük

-Yiyeceklere bağlı olmayan karın ağrısı

-Sık sık nefes almaya bağlı nefes darlığı

-Geçmeyen göğüs ağrısı

ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...