Az kalsiyum böbrek taşı riskini artırıyor
SAĞLIK Haberleri
Doç. Dr. Eğilmez, "Süt, yoğurt ve peynir aşırı olmamak kaydıyla düzenli olarak tüketilmelidir" dedi.
Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. M. Tulga Eğilmez, geçmiş yıllarda, böbrek taşı oluşumunun önüne geçmek için peynir, süt gibi kalsiyum içeren gıdalardan uzak durulmasının tavsiye edildiğini ancak günümüzde bu bilginin yanlış olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Eğilmez, "Eski bilgilerin aksine, yapılan araştırmalar, günlük kalsiyum alımı az olan kişilerde taş oluşum riskinin daha fazla olduğu gösterdi" dedi. nbsp;
ZİYNETİ KOCABIYIK