Yunan Sahil Güvenliği, Türk SAT intikal botuyla tanıştı

/ Kaynak: DHA
Yunan Sahil Güvenliği, Türk SAT intikal botuyla tanıştı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bodrum'da Kardak Kayalıkları yakına gelip, Türk balıkçıları taciz eden 2 Yunan Sahil Güvenlik botu, 'Türk SAT İntikal Botu' ile karşılaşınca uzaklaştı.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne 4.5 mil mesfadeki Kardak Kayalıkları'na dün sabah gelen Yunan balıkçılar, kayalıklara 2 metre yaklaşıp, teknelerini bağlamaya çalıştı. Bu sırada Kilimli (Kalimnos) ve İstanköy (Kos) Adaları'ndan gelen iki Yunan Sahil Güvenlik botu Çavuş Adası ve Çatal Ada açıklarında avlanan Türk balıkçılar ile Güllük Limanı'ndan İsrail'e giden Türk kuru yük gemilerini taciz etmeye başladı.


Türk balıkçılar yanlarından hızla geçen Yunan Sahil Güvenlik botlarının tacizinden kurtulmak için iyice Çavuş Adası yakınını çekilip orada toplanıp gerginliğin geçmesini bekledi. Akşam saatlerinde Didim açıklarından saatte yaklaşık 63 mil hızla gelen ve bölgede ilk kez görülen 24 metre uzunluğundaki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait Türkiye'de sadece iki tane bulunan ve radara yakalanmayan 'Onuk MRTP 22 U' tipi 'SAT İntikal botu', Yunan botlarının Türk karasularını terkederek, hızla uzaklaşmasını sağladı. Daha sonra Marmaris Aksaz Deniz Üssü'ne döndüğü öğrenilen SAT intikal botunun üzerinde herhangi bir işaret ve bayrak olmaması dikkat çekti.
##tgvideo##
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...