Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

86 IŞİD militanı öldürüldü

/ Kaynak: AA
86 IŞİD militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD ve koalisyon güçlerinin Kerkük'ün Havice ilçesine düzenledikleri hava saldırılarında 86 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve koalisyon güçlerince Kerkük'ün Havice ilçesinde düzenlenen hava saldırıları sonucu 86 IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.
Havice Polis Karakolu yetkilisi Kazım Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada koalisyon güçlerine ait uçakların IŞİD militanlarının gizlendiği gübre ambarı, buz fabrikası ve un değirmeni gibi yerleri hedef aldığını söyledi.
Muhammet, IŞİD üyelerinin mahkeme olarak kullandığı iddia edilen bina ile tarım işleri için kullanılanın binaların bombalanması neticesinde IŞİD'ın büyük darbe aldığını belirterek "86 militanının öldüğü bilgisi bize ulaştı" dedi.
Son 12 saat içerisinde gerçekleştiren bombardıman sonucu ilçedeki çok sayıda hükümet binasının zarar gördüğünü dile getiren Muhammet, "IŞİD militanları Havice ilçe merkezi ve dışındaki devlet binalarını kendilerine karargah olarak seçmişlerdi. Bombardıman neticesinde bu binaların yanı sıra yakınındaki evlerde büyük zarar görüyor" diye konuştu.
Öte yandan Şengal'de Peşmerge güçleri de 15 militanı öldürmüş 40 kişiyi sağ ele geçirerek gözaltına almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...