Yıllardır aradığı mutluluğu Afyon'da buldu

/ Kaynak: İHA
Yıllardır aradığı mutluluğu Afyon'da buldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Amasya'da yaşayan 45 yaşındaki bedensel engelli Sibel Başpehlivan yıllardır aradığı aşkı Amerika'da buldu

40 yıldır New York'ta işçi olarak çalışan Balıkesirli 60 yaşındaki, nbsp;Veli Yektay, bir yıl önce geldiği Türkiye'de Afyon'da tanışıp ilk görüşte aşık olduğu Amasyalı Sibel Başpehlivan ile evlenme kararı aldı. Ailesinden istediği Sibel Başpehlivan ile Amasya Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı'nda kına gecesi düzenleyen Veli Yektay, yöreye ait adetleri de yerine getirdi. İlk eşinin vefatının ardından kalbindeki boşluğu iltihaplı romatizma hastalığından dolayı ayağında aksama olan bedensel engelli Sibel Başpehlivan ile doldurduğunu belirten Veli Yektay, "Benim taksi şoförüm engelli. Ayağından, ortopedik engelli. Kedim, köpeğim dahi engelli. Arkadaşlarım engelli Amerika'da. Hep tesadüf bunlar" diye konuştu.
En çok tarhana çorbasını özleyen Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı Yektay, "Gurbetçi deyip geçmeyi gurbetçinin hasret kaldığı çok şeyler vardır. Hatta bir selama dahi hasrettir. Ben hep dışarıda 'vatanım' dedim. İyi ki Sibel'i gördüm, tanıdım. Beni ülkeme getirdi" şeklinde konuştu.
Engelli derneklerinde aktif rol üstlendiğini Amasya'dan Amerika'ya gelin gidecek olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Sibel Başpehlivan da "Ne hayalini kurdum. Ne rüyada görüm. Bilemiyorum nasıl olacak. Gidince göreceğiz. Hayal gibi geliyor açıkçası" ifadelerini kullandı.
Kına gecesinde Amasya yöresine ait 'Bindallı' adındaki yöresel kıyafeti giyen Sibel Başpehlivan'ın arkadaşları ve engellilerde mutluluğuna ortak oldular. Çift, bir süre Amerika'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönmeyi planlıyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...