Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DBP'den "Cizre" açıklaması

/ Kaynak: İHA
DBP'den "Cizre" açıklaması

Politika Haberleri  / İHA

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan olaylara ilişkin açıklamalrda bulundu.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre'de çıkan olaylara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonu girişinde düzenlenen basın açıklamasına HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, bölge belediye başkanları ve partililer katıldı. Burada basın açıklamasını okuyan Yüksek, Cizre'de dünden bu yana yaşanan bir çatışma durumunun söz konusu olduğunu söyledi. Olaylarda Yasin Özel isminde yurtsever bir kardeşlerini kaybettiklerini kaydeden Yüksek, "Gelişmeler uzun süredir bölgede yaşanıyor. Şırnak, Cizre, Silopi başta olmak üzere daha önce Diyarbakır'da, yine yakın zamanda Bingöl'de, Batman'da bir provokasyon girişimi söz konusu. Biz kesinlikle Kürtler arası, halkımız içerisinde bir iç çatışma yaşanmasını istemiyoruz. Silahlı, şiddetli hiçbir çatışmanın yaşanmasını tasvip etmiyoruz. Haftalardır bu bölgelerde çeşitli biçimlerde sokaklarda, mahallelerde girişimler söz konusu. Yurtsever insanlarımız, esnaflarımız tehdit edilmekte, parti üyelerimiz tehdit edilmekte, kışkırtmalar geliştirilip, olayların çıkarılması çabası söz konusudur. Bu girişimlerin sonucunda dünden bu yana Cizre'de olaylar patlak vermiş durumdadır. Bu gelişmelerin yaşanmaması için bugün çatışmanın tarafı olarak ifade edilen Hüda-Par ve bağlantılı kesimlerle de birçok kez görüşmeler yapıldı. Diyaloglar geliştirildi. Provokasyonlara gelmemeleri, bazı kesimlerin oyunlarına gelmemeleri bazı çetelerle ilişkilerini bitirmeleri ve burada her siyasi parti gibi demokratik temelde faaliyetlerini yürütmeleri üzerine görüşmeler yapıldı, diyaloglar geliştirildi. Aslında bu konuda gelinen bazı sonuçlar, noktalar da oldu. Dün Cizre'de de benzer bazı konuşmalar yapılmış ve kimi mutabakatlar oluşmasına rağmen bu mutabakatın ardından yeniden böylesi bir provokatif girişim maalesef Hüda-Par üyeleri tarafından gerçekleşmiştir" dedi.
İKİ TARAFA DA OLAYLARA SON VERİN ÇAĞRISI
Bu kesimlerin amacının Türkiye'deki çözüm sürecini provoke etmek olduğunu kaydeden Yüksek, "Hüda-Par ve bağlantılı kimi güçler üzerinden partimize, yurtsever insanlarımıza çözüm sürecine ve özellikle de ideolojik mücadelemize karşı bir saldırı içerisinde olduğunun farkındayız, bunun bilincindeyiz. Bu bilinçle de haftalardır hareket etmeye çalıştık, olası çatışmalardan kaçınılması için bütün yapılarımızı uyardık, bu provokasyonlara gelinmemesi için gerekli çabayı sarf ettik. Ama buna rağmen dünden beri bu olaylar Şırnak'ta cereyan etmiştir. Bunun Diyarbakır'a, Batman'a, Bingöl'e ve diğer bölge illerine de yayılması yönünde bir hedefin olduğunu biliyoruz. Biz buradan bütün bu güçleri böylesi bir provokatif girişimden uzak durmaları gerektiğini belirtmek istiyoruz. Bunun sonucu hiçbir güce, hiçbir kesime yaramayacaktır. Daha fazla insanın hayatını kaybetmesine, daha fazla insanımızın zarar görmesine yol açmaktan başka, yine ülkedeki çözüm sürecini hem demokratik siyasal bir sürecin kendi mecrasında akmasına engel olacağını ve bundan başka bir sonuç oluşturmayacağınıifade etmek istiyorum. Bu açıdan başta bu güçlere derhal bu oyunlarına son vermeleri halkımıza karşı partimize karşı kışkırtıcı bu saldırılara son vermeleri gerektiğini belirtiyoruz. Öte yandan yurtsever halkımıza da partimize, parti örgütlerimize gençlik yapılarına şunu önemle ifade etmek istiyoruz, bu bir oyundur, bu bir tuzaktır. Bizleri, insanlarımızı silahlı bir çatışma içerisine çekme, şiddet içerikli bir kavgaya çekme oyunudur tuzağıdır. Bu tuzağa asla gelinmemelidir, bu tuzağa asla düşülmemelidir" diye konuştu.
"TEPKİLERİMİZ DEMOKRATİK OLMALI"
Cizre'de yurtsever, partili bir genç kardeşlerinin hayatını kaybettiğini kaydeden Kamuran Yüksek, "Ama buna karşılık asla şiddet içerikli, asla silahla bir karşılık içine girilmemelidir. Tepkilerimiz demokratik olmalı, tepkilerimiz kitlesel anlamda sahip çıkma şeklinde olmalı ama bunun dışına taşan bir yaklaşım içerisinde kesinlikle olunmamalıdır. Çünkü bu bir tuzaktır bu bir oyundur, hükümetin içinde bulunmuş olduğu devletin bazı kesimlerinin içerisinde bulunduğu komşu bazı ülkelerin istihbarat birimlerinin içinde olduğu ve Ortadoğu'daki kimi çete yapılarının içinde bulunduğu bir tuzaktır. Bu tuzağa gelinmemelidir. Bu tuzağa karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtiyoruz, bilinçli hareket ederek, duyarlı hareket ederek örgütlü hareket ederek hep beraber bu oyunu boşa çıkaracağımızı belirtmek istiyorum. Biz aynı zamanda sabah itibari ile Cizre'ye heyetlerimizi çıkarmış bulunuyoruz. Oradaki gelişmeleri araştırıyoruz. Gelişmelerin kontrol altına alınması şiddet ve silahlı çatışma ortamının ortadan kaldırılması için çaba ve girişimlerimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...