Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Az yürüyenler, obeziteye dikkat

/ Kaynak: İHA
Az yürüyenler, obeziteye dikkat

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Tokat Halk Sağlığı Müdürü Dr.Cihat Zülfüoğulları, 'Yürüyüşü unutan bir toplum olduk. Ülkemizde en önemli hastalıklardan olan obeziteye yol açıyor' dedi

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilen 2014 yılının son haftasında Tokat'ta yürüyüş yapıldı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü organizesinde kurumlar ve bürokratlarının katılımıyla yapılan yürüyüşün startı Şehitler Parkı'nda verildi. Yürüyüş öncesinde konuşma yapan Tokat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, insanların yaşam standartları değiştikçe daha az yürüdüğünü, daha az merdiven çıktığını ve daha az spor yapığının altını çizerek, "Bu da ülkemizde en önemli hastalıklardan olan obeziteye yol açıyor. Obezite tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın olup, obezitenin gittikçe yaygınlaşmasının en önemli nedenlerinden birisi şüphesiz fiziksel inaktivitedir. Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen 'Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması' sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin yüzde 71,9'unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünyada ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Düzenli fiziksel aktivite; yüksek tansiyon, kardiyovasküler hastalık, diyabet, meme ve kolon kanseri ve depresyon riskini azaltmaktadır. Ülke olarak ta dünya ölçeklerine göre de obazite istatistiklerimiz yüksek" diye konuştu.
Az yürüyenler, obeziteye dikkat

Sağlık Bakanlığı'nın 2015 yılı içersinde de sağlık yaşam ve harekatı artırmak için yeni politikalar geliştirerek yürüyüşü özendirici, halka spor kültürünü artırmak için aktiviteler düzenleyeceğini ifade eden Zülfüoğulları, "2015 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığımız daha çok bisiklet ile yola çıkacak. Çünkü herkes işline araç ile gidiyor. Yürüyüşünü unutan bir toplum olduk. Bu da ileri ki yaşlarda bizi hastalılar ile karşılaşma riskini daha da artıyor. Biliyorsunuz bunları sonuçları da, tedavi masrafları da ülkeler arasında en önemli sorunlardan bir tanesi. Ve ülkelerin ekonomik refahı açısından en önemli şey, bu kronik hastalıklar ile en iyi şekilde mücadele edebilmeyi başarmak. Daha çok merdiven çıkalım. Asansörlere daha az binelim. Araçlarımızı fazla kullanmayalım" şeklinde konuştu.Yapılan konuşmaların ardından Şehitler Parkı'ndan başlayan yürüyüş Yeşilırmak kenarındaki yürüyüş parkurunda gerçekleştirildi.
Az yürüyenler, obeziteye dikkat

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...