İnce'den Osmanlıca sorusu

/ Kaynak: İHA
İnce'den Osmanlıca sorusu

Politika Haberleri  / İHA

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce partisinin Yalova İl Teşkilatı istişare toplantısına katıldı.

Toplantı öncesinde kendisine 2014 yerel seçimlerindeki çabalarından dolayı CHP İl Teşkilatı tarafından plaket verildi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise İnce'ye kahve fincanı hediye etti. Ardından kürsüye gelen İnce, Osmanlıca öğrenen çocukların hangi ülkede pratik yapacaklarını sorarak, "Türkiye'de çalınan paraları tartışacağımıza Osmanlıcayı tartışıyoruz. Osmanlıca bilsin çocuklarımız. Bir itirazımız yok. Osmanlı bizim ecdadımız. Ama 77 milyonun Osmanlıca bilmesine gerek yok ki. Çocuklara Osmanlıca öğretmek önemli değil. Çocuklara Matematik, Fizik öğretmek önemli. Aptal bunlar. Samimi söylüyorum aptal bunlar. Buradan oy devşirecekler. Din tartışması, Osmanlıca tartışması , herkeste susuyor bunlara cevap da veremiyorlar. Amerika'yı Müslümanlar keşfetti. Ampulü Edison buldu. Kimse Hristiyan Edison buldu diyor mu? İnsanlığın hizmetine sunmuş herkes kullanıyor. Müslümanlar bulsa ne olur, Hıristiyanlar bulsa ne olur. Derdimiz bu değil. Derdimiz, uzay teknolojisi, iletişim, bilişim. O kullandığımız cep telefonları, internet, bilgisayar bunları öğretmek önemli. Osmanlıcayı öğretmeyelim demiyoruz. Osmanlıcayı öğrettik hadi. 7 milyon Osmanlıca biliyor. Çocuklarımız işe daha kolay girecekler mi. Daha kolay KPSS'yi geçecek mi. Daha kolay vize alacak mı hayır. İngilizce öğrettiğimiz çocuklarımızı pratik yapmak için İngiltere'ye gönderiyoruz, Osmanlıca öğrettik hangi ülkeye göndereceğiz. Bütün bu tartışmaların tek amacı var. Yolsuzlukları kapatmak" dedi.
İNCE'YE GÖRE "4 BÜYÜK HATA"
Ak Parti'nin iktidara yürüdüğü süreçte tüm iktidarlar döneminde yapılan 4 hatanın büyük etkisi olduğunu öne süren İnce, "Başımıza bela olan bu hükümeti bütün iktidarlar 4 büyük hata ile getirdiler. Birinci büyük hata 28 Şubat 1997 yılında Erbakan'ın mağdur edilmesidir. İkinci büyük hata 2001 yılında bir kriz olmuştu. Ecevit hükümeti önlemler alıyordu. Henüz bu önlemler meyvesini vermeden Devlet Bahçeli erken seçime gidelim dedi. Erken seçime gidip AK Parti'yi iktidar yaptılar. Üçüncü büyük hata 2007 yılındaki 367 tartışmasıdır. Dördüncü büyük hata ise son Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Birinci turda çatı adayla seçime girmek katılımı azaltmıştır. Tayyip Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmüştür. Bu 4 büyük hata AK Parti'yi başımıza bela etmiştir" diye konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...