Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaza yapan Türk gemisi battı!

Kaza yapan Türk gemisi battı!

DÜNYA Haberleri

11 kişilik mürettebattan 7'si kurtarılırken, 1 kişinin cesedine ulaşıldı. 3 kişinin ise halen kayıp olduğu belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kazada, tamamı Türk olan 11 kişilik mürettebatın 8'inin kurtarıldığını söylerken diğerleri için kurtarma çalışmasının devam ettiğini açıkladı. Elvan, Arnavutluk açıklarındayangın çıkan Yunan bandıralı gemide ise 54 Türk yolcu olduğunu belirtti.

Doğan Haber Ajansı'na konuşan Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, "Ben ve iki konsolosluk çalışanı şu anda Ravenna'ya gidiyoruz. İtalyan yetkililer, ne yazık ki mürettebattan 1 kişinin öldüğü bilgisini bizimle paylaştı. Kurtarılan 7 kişinin durumun ise ağır olduğu bilgileri geldi. 3 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları ise halen sürüyor" diye konuştu.

BBC Türkçe'nin nbsp;haberine göre söz konusu Türk kargo gemisinin adının 'Gökbel' olduğu bildirildi. İtalyan basınında yer alan haberlere göre diğer geminin isminin ise 'Lady Aziza' olduğu belirtildi. Gökbel isimli geminin Çetinkaya Denizcilik şirketine ait olduğu iddia ediliyor.

Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sisten dolayı görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığı bildirdi.

Öte yandan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, söz konusu kazayı ve Yunanistan açıklarında yanmaya başlayan İtalyan gemisine ilişkin duyuru yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...