Mustafa Sarıgül ikinci kez CHP'den ihraç edilebilir

Mustafa Sarıgül ikinci kez CHP'den ihraç edilebilir

GÜNDEM Haberleri

2005 yılında CHP'den atılan Mustafa Sarıgül için ikinci ihraç şoku kapıda.

Şişli olaylarının ardından CHP'den "Sarıgül'ü de ihraç edelim" sesleri yükseliyor. Ancak Sarıgül hamlesini yaptı: 12 vekil vermezseniz, seçime TDH ile girerim. 2005 yılında CHP'den atılan Mustafa Sarıgül için ikinci ihraç şoku kapıda. Şişli Belediyesi'ndeki skandalın ardından parti kurmaylarının 'ihraç edelim' dediği Sarıgül'den kontenjan hamlesi geldi: "12 vekil vermezseniz, seçime TDH ile girerim."


İSTİFADAN ÖNCE GÖRÜŞTÜLER
Yeni Şafak'ın haberine göre; Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü arasında yaşanan kriz, CHP içinde derinleşiyor. 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Mustafa Sarıgül'ün, oğlunun istifasından 3 gün önce CHP kurmayları ile biraraya gelerek krize çözüm görüşmesi yaptığı öğrenildi. Ancak görüşmeden istediğini alamayan Sarıgül'ün sürpriz bir hamle ile CHP içindeki etkinliğini yeniden kazanmak için yönetime kontenjan şantajı yaptığı iddia edildi.

"ONU PARTİDEN ATALIM"

Şişli'deki kavganın ardından CHP'de Mustafa Sarıgül'ün partiden ihracının istendiği, ancak Kılıçdaroğlu'nun 'kriz görüntüsü vermeyelim' diyerek olayın üzerine örtmeye çalıştığı ortaya çıktı. CHP kulislerinde, Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'in, "Hazır disiplin mekanizmasını işletirken Sarıgül'ü de partiden atalım. Yaptıklarına seyirci kalmayalım" dediği iddia edildi. CHP MYK üyelerinin, Özçelik'in bu teklifine destek verdikleri öğrenildi.

12 KONTENJAN ŞARTI

Oğlunun istifasından 3 gün önce Kılıçdaroğlu'nun kurmayları ile çözüm için biraraya gelen Sarıgül'ün, kendisinin ihracı yönündeki girişimlere çok sert tepki verdiği dile getirildi. Kılıçdaroğlu ile başbaşa görüşme isteğine olumsuz yanıt alan Sarıgül, alınan bilgiye göre, 2015 seçimlerinde CHP'ye aktif destek için 'en az 12 kontenjan' şartı sundu. Sarıgül'ün CHP kurmayları ile yaptığı görüşmede Antalya, Ankara, Tekirdağ, İstanbul, Samsun, İzmir, Mersin illerinden kontenjan istediği, ancak kurmayların 'çok zor' dediği kaydedildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...