Davutoğlu: Provokatörler yakalandı!

Davutoğlu: Provokatörler yakalandı!

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu: 'Provokatörler yakalanmış, bazıları da kontrol altına alınmıştır. Bütün halkımıza sükunet tavsiye ediyorum.'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Hatay ve Gaziantep'teydi. İl kongreleri ile çeşitli törenlere katılan Davutoğlu'nun gündeminde Cizre'de PKK ile Hüdapar arasında yaşanan çatışma vardı. "Özellikle sınır ilçelerine sızarak dışarıdaki huzursuzluğu içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir" diyen Davutoğlu, şu mesajları verdi: "Provokatörler yakalanmış, bazıları da kontrol altına alınmıştır. Bütün halkımıza sükunet tavsiye ediyorum. Devlet her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Çözüm sürecinde ne zaman olumlu bir seyir olsa mutlaka bir provokasyonla karşılaşıyoruz. Bir anda sanki büyük bir kargaşa ortamı geliyormuşcasına fırsatçılık yapıp bunu kullanmak isteyen unsurlar oldu. Bunlar, çözüm süreci bağlamında atılan adımları engellemeyecektir. İç güvenlik reformunun ne kadar önemli olduğu bir defa daha ortaya çıktı. Siyasi gruplar arasında çatışma çıkarmak isteyenlere karşı da hazırlıklı olunması gerek. İstiklal mücadelesindeki gibi yabancı işbirlikçilerle kim iş tuttuysa hesap verecek. Şunu bir kez daha haykırarak ifade ediyorum ki; 77 milyonun hiçbir ferdi arasında ayırım yapılmasına izin vermeyiz. Kim kardeşliğimizi dumura uğratmaya kalkarsa onun karşısında Amonoslar gibi dimdik duracağız." Davutoğlu, STK temsilcileriyle yaptığı toplantıda da "Biz, 'komşularla sıfır sorun' derken, 'zalimlerle sıfır sorun' demedik. Evet, zalimlerle problemimiz oldu ve olacak. Ama işte kendi halkıyla barışık bir yönetim geldiğinde, Irak'ta olduğu gibi en iyi ilişkiler de kuracağız" dedi.

SERBEST TİCARET BÖLGESİ KURACAĞIZ
4 yıl önce Hatay merkezli Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan arasında serbest ticaret bölgesi kurma kararı aldıklarını belirten Davutoğlu, "Suriye'deki iç savaştan dolayı proje gecikti ama masadan kalkmadı. Yeni bir demokratik Suriye doğduğunda hayata geçecek" dedi. Konuşması sık sık; 'vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin' sloganıyla kesilen Başbakan, CHP'ye de Murat Karayalçın üzerinden yüklendi: "İstanbul'da il başkanı bulamadılar, Ankara'dan getirdiler. Demek ki kendi teşkilatlarına güvenmiyorlar."


MISIR ŞARTI:
Hukuk devleti olurlarsa O?ZAMAN?tablo değişir
Başbakan Davutoğlu, Türkiye-Mısır ilişkileriyle ilgili net konuştu. Davutoğlu, "Mısır halkıyla problemimiz yok. Problemimiz, halkın oyuyla iş başına gelmiş yönetimi askeri darbeyle değiştirerek şiddet uygulayan yönetim anlayışıyla. Hukuk devleti olup gerçek anlamda halkın iradesinin yansıdığı bir siyasi süreç ortaya konursa o zaman tablo değişir" dedi. nbsp;Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ise, şunları kaydetti: "Türkiye'den iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri eski haline döndürecek net bir mesaj bekliyoruz. İçişlerimize müdahale edilmemeli."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...