Çocuklar, deprem gerçeğini oyunlarla öğreniyor

/ Kaynak: AA
Çocuklar, deprem gerçeğini oyunlarla öğreniyor

YAŞAM Haberleri  / AA

AFAD eğitmenleri, Deprem Simülasyon Merkezi'nde, öğrencilere deprem gerçeğini oyunlarla öğretiyor.

Merkezde görev yapan AFAD Eğitmeni Emel Sonkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentte 2003'te kurulan Deprem Simülasyon Merkezi'nde bugüne kadar yaklaşık 138 bin kişiye afet bilinciyle ilgili eğitimler verdiklerini belirtti.İnsanları afetler konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Sonkaya, eğitimler sırasında katılımcıları, afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirdiklerini anlattı.


Sonkaya, ziyaretçilerin çoğunluğunu ilköğretim çağındaki çocukların oluşturduğunu, bu nedenle değişik yöntemler benimsediklerini ifade ederek, "Çeşitli interaktif yöntemler kullanıyoruz. Oyunla, müzikle, drama etkinlikleriyle, tiyatroyla öğrenme gibi yöntemleri deniyoruz" dedi.


-İnteraktif yöntemler kullanılıyor


Eğitimlerin öncelikli amacının "Hazırlık yaparsak önleyebiliriz" kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Sonkaya, şöyle konuştu:


"Bunun yanında afetlerden korunmak için yapılacakların bireysel ve toplumsal refleks haline gelmesi hedefleniyor. Afet eğitiminde daha önce kullanılmamış yöntemler deneniyor. Afet eğitimleri için özel tasarlanmış sağlam ev yapma, eşya sabitleme oyunları, depremin oluşum mekanizmasını kavratmaya yönelik modeller, tiyatro, drama etkinlikleri, oryantiring oyunları, Karagöz-Hacivat oyunları, müzikle eğitim gibi zengin ve renkli uygulamalarla tamamen interaktif yöntemler kullanılıyor."


-"Eğitimin başarısını ölçmek için okullara ziyaret"


Sonkaya, eğitimin başarısının katılımcı sayısının çokluğuyla değil, harekete geçirilenlerle ölçüldüğünü anlattı. Bu nedenle merkezde eğitim verdikleri öğrencileri geçen yıldan itibaren okullarında ziyaret ettiklerini kaydeden Sonkaya, "Güzel şeyler gördük. Eşya sabitlemişler, afet planlamaları yapmışlar. Evlerinde çeşitli uygulamalar yapmışlar, buluşma noktaları belirlemişler. Bu da bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.


-Daha büyük afet eğitim kompleksi talebi


Talebin yoğunluğu nedeniyle merkez kapasitesinin artık yeterli olmadığını belirten Sonkaya, daha büyük ve teknolojik yeni bir afet eğitim merkezi projesi hazırlayarak, yetkililere sunacaklarını sözlerine ekledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...