Meclis'te uyuşturucuyla mücadele toplantısı

/ Kaynak: AA
Meclis'te uyuşturucuyla mücadele toplantısı

GÜNDEM Haberleri  / AA

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı Araştırma Merkezi yöneticileriyle bir araya geldi

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeleriyle Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı Araştırma Merkezi yöneticileri, uyuşturucuyla mücadelede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldı. Toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ve kurul üyelerinin, Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı çalışmaları kapsamında Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Araştırma Merkezinde çalışan akademisyenlerle bir araya geldiği belirtildi.
Açıklamaya göre Ünüvar, Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı kapsamında uygulanan çalışmalara ve gelecekte uygulamayı hedefledikleri faaliyetlere değindi. Araştırma merkezlerinin nelere ihtiyacı olduğu, neler yapılabileceği ve ihtiyaçların nasıl giderileceği gibi konuların ele alındığı toplantıda akademisyenler özellikle koordinasyonla ilgili adımların atılması gerektiğini ifade ettiler.


Uyuşturucuyla mücadelede karşılaşılan sorun ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda akademisyenler görüş ve önerilerini dile getirdi. Akademisyenler merkezler arasında işbirliği ve iletişim sağlanması, AMATEM ve tıp fakülteleri arası işbirliği ve koordinasyon gerekliliği, Bağımlılık Psikiyatrisi yan dal eğitiminin lisans ve yüksek lisans eğitimleriyle desteklenmesi, araştırma ve uygulama arasındaki ilişkinin iyi kurgulanması, araştırmaların özellikle koruyucu çalışmalara yönelik olması yönündeki görüşlerini ilettiler. İlgili kurumlarda yetişmiş personel eksikliğine de değinen akademisyenler, dikkat eksikliğinin madde bağımlılığının da içinde olduğu birçok psikopatolojiye zemin hazırladığına dikkati çektiler.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...