İspanya'da bir askeri üste Yunan F-16 uçağı düştü: 10 ölü

/ Kaynak: AA
İspanya'da bir askeri üste Yunan F-16 uçağı düştü: 10 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO çalışmaları kapsamında İspanya'da bulunan Yunanistan'a ait F-16'nın düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 10 yükseldi.

İspanya'nın güneydoğusundaki Los Llanos (Albacete) nbsp; askeri üssünde NATO'ya bağlı çalışmalar yapan F-16 tipi Yunan askeri uçağının nbsp; düşmesi sonucu iki pilotun öldüğü ve 6'sı ağır 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

İspanya Savunma Bakanlığının ülkenin resmi haber ajansı EFE'ye verdiği nbsp; bilgiye göre, Yunan askeri uçağının havalandıktan kısa bir süre sonra askeri üste nbsp; bulunan park halindeki uçakların olduğu bölgeye düştü. Kazada 2 pilot hayatını nbsp; kaybetti, 6'sı ağır 10 kişi yaralandı.

Verilen ilk bilgilerde, uçağın uçuş seviyesinin altında olduğu ve bir nbsp; hangara çarptığı ifade edilirken, bölgeden ateş ve dumanların yükseldiği nbsp; kaydedildi.

Söz konusu askeri üste genelde NATO'ya bağlı uçakların bulunduğu ve nbsp; pilotlara mükemmelleştirme kursları veren bir okulun da burada olduğu belirtildi.

nbsp;İspanya'da bir askeri üste Yunan F-16 uçağı düştü: 10 ölü

Ölü sayısı 10'a yükseldi
İspanya Savunma Bakanlığı'ndan verilen bilgide, yerel saat ile 15.30 (TSİ 16.30) sıralarında meydana gelen olayda, F-16 tipi Yunan askeri uçağının kalkış sırasında yaptığı bir manevradan dolayı düştüğü ve bazı askeri uçakların bulunduğu hangara çarptığı kaydedildi. Yaşanan kazada ölenlerin sayısının en az 10 olduğu, 13 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Yaralılar hakkında yapılan ilk açıklamada da 13 yaralıdan 7'sinin durumunun ağır olduğu, 5'inin sağlık durumuyla ilgili henüz net bilgiye ulaşılamadığı, bir kişinin taburcu edildiği bildirildi.

nbsp;İspanya'da bir askeri üste Yunan F-16 uçağı düştü: 10 ölü

Yunanistan basını ise kazada ölenlerin sayısının 12 olduğunu iddia etti.

Bu arada, İspanya Hava Kuvvetleri Komutanı Francisco Garcia Arnaiz'in, askeri uçağın düştüğü bölgeye gittiği de açıklandı.

Los Llanos Askeri Üssü'nde, NATO'ya bağlı pilotlara mükemmelleştirme kursları veren bir okul bulunuyor.
İspanya'da bir askeri üste Yunan F-16 uçağı düştü: 10 ölü
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...