Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Paralel darbeye darbe vurduk

Erdoğan: Paralel darbeye darbe vurduk

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'deki bombalı saldırıya rağmen vazgeçmediği 'Afrika boynuzu' ülkeleri gezisini tamamlayarak Türkiye'ye döndü.







Görüş farkı olsa da hukukumuz var
Cumhurbaşkanı, Suudi Kralı Abdullah'ın vefatı dolayısıyla yas ilan edilmesini de değerlendirdi. Suudi Arabistan'la son zamanlarda Mısır gibi bazı konularda görüş ayrılıklarımız da oldu" diyen Erdoğan "Ama biz hep ilişkileri iyileştirmekten yana olduk. Geçmişe dayalı hukukumuzdan dolayı cenazeye iştirak ettik. Görüş farklılıkları tabii ki olabilir. Ama biz bunun ikili ilişkilere karıştırılmamasından yanayız. Nitekim yas ilan edilmesini de, ilişkilerimize önem atfettiğimize ilişkin bir mesaj olarak algılamak lazım" ifadelerini kullandı.


DEMİRTAŞ'A; nbsp;Çözümde kararı nbsp;millet verir

Erdoğan son dönemde Kandil ve HDP kanadından gelen 'tehdit gibi' mesajlarla ilgili de şunları söyledi: "Yüzde 10 barajının altında kalırsam, çözüm süreci akamete uğrar, farklı bir süreç başlar…" Çözüm sürecinin akamete uğrayıp uğramamasının kararını sen mi vereceksin? Buna millet karar verir. Eğer seni yüzde 10'un altında bırakacaksa millet "Çözüm sürecinden memnunuz, siz yolunuza aynı kararlılıkla devam edin" demiştir. Yüzde 10 barajı istikrar için çok çok önemlidir. Koalisyon hükümetlerinin olduğu dönemlerde hiçbir zaman yükseliş gelmemiştir, hep çöküş gelmiştir. Onun için bu dönemde de buradaki istikrar yüzde 10 barajındadır. Zaten şu anda değişmesi söz konusu değildir. nbsp;



'KOMŞU'YA HAYIRLI OLSUN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan seçimlerinde Radikal Sol Koalisyon Syriza'nın başarısını şöyle değerlendirdi: Devletler arasındaki ilişkilerde devamlılık esastır. İktidarda kim olursa olsun, Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesini ve güçlenmesini sağlamak bizim için öncelikli konudur. Dolayısıyla seçim sonuçları hayırlı olsun. nbsp;
Erdoğan: Paralel darbeye darbe vurduk



'1 MİLYON KİŞİ SENİNLE YÜRÜRDÜ'
Erdoğan, ziyareti öncesi Somali'de yapılan bombalı saldırıyı da şöyle değerlendirdi: "Korkuyu korkutamazsanız netice alamazsınız... Somali yönetimi çok ciddi tedbirler aldı. nbsp;Cumhurbaşkanı da onu söylüyor; 'Ben böyle bir sorumluluğu taşıyamam. Bundan dolayı alınması gereken tedbirleri en ciddi şekilde aldık. Yoksa şu anda 1 milyon insan sokaklara dökülür, hastaneye kadar sizinle beraber yürürdü. Burada size karşı böylesine büyük muhabbet var" diyor.
CEREN KENAR-TÜRKİYE GAZETESİ








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...