1 milyon öğrenci dengeli beslenmeyi öğreniyor

1 milyon öğrenci dengeli beslenmeyi öğreniyor

SAĞLIK Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı 8-11 yaş ilkokul öğrencilerine yönelik olarak geliştirilen, "Yemekte Denge" eğitim programı devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın nbsp;işbirliği ile 8-11 yaş ilkokul öğrencilerine yönelik olarak geliştirilen, "Yemekte Denge" eğitim programı devam ediyor. nbsp;Okulların kapanması ile 4. Dönem eğitim programını tamamlayan proje nbsp;ile çocukların, okul çalışanlarının ve ebeveynlerin sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmelerine destek olunması hedefliyor. Sağlık Bakanlığı'nın "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010" ön verilerine göre, 0-5 yaş grubundaki çocukların % 17'sinin "olması gerekenden zayıf", nbsp;% 21'sinin ise "olması gerekenden kilolu" olduğu gözlemleniyor. Bu tespitten hareketle geliştirilen Proje bu yıl, İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş'ın bulunduğu 10 ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne ulaşıyor. nbsp;

ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...