Facebook çöktü! Facebook açılmıyor, neden? (FACEBOOK ERİŞİM ENGELİ)

Facebook çöktü! Facebook açılmıyor, neden? (FACEBOOK ERİŞİM ENGELİ)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya sitesi Facebook açılmıyor. Facebook neden açılmıyor? Henüz net bir bilgi geçilmedi, facebook erişim engeli.

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya sitesi Facebook açılmıyor. Facebook neden açılmıyor? Henüz net bir bilgi geçilmedi, facebook erişim engeli. Bugün sabah saatlerinden itibaren sosyal medya sitesi Facebook'a birçok bölgeden erişim engellendi, girilmiyor. Edinilen bilgilere göre erişim engelinin sadece Türkiye'de olmadığı dünya genelinde siteye erişim engelinin olduğu söyleniyor.Türkiye'de de özellikle mobil cihazlarda siteye sağlıklı bağlantı yapılamıyor.

Facebook Inc, insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi, fotoğraf, video vb. paylaşımı amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 sınıfı öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine kapsayan facebook, iki ay içerisindeki Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı. İlk sene içerisinde de; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okullar facebook'da mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle (.edu, .ac.uk, vb.) üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise facebook tüm e-mail adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirlerFacebook

Mayıs 2011 itibarıyla, 1,5 milyar kullanıcısıyla dünyanın en büyük üniversite tabanlı kullanıcılarına sahip oldu.

Alexa.com istatistiklerine göre facebook 31 Ekim 2010 itibarıyla; Dünya'nın en fazla ziyaret edilen 2'inci sitesidir. Bunun yanı sıra; Kanada, Güney Afrika ve Norveç'in en fazla ziyaret edilen sitesi; İngiltere ve İsveç'in 2. en fazla ziyaret edilen sitesi, Mısır ve Panama'nın 3., ABD, Avustralya ve Türkiye'nin de 5. en fazla ziyaret edilen sitesidir.

Facebook ismini "paper facebooks"'dan alır. Bu form A.B.D. üniversitelerinde okulların öğrencilerine, öğretmenlere ve çalışanlara doldurduğu onları tanıtan bir formdurFacebook'un şu anda 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunmaktadır.

Site kullanıcılara ücretsizdir ve gelirini banner reklamlarından ve sponsor gruplarından almaktadır (Nisan 2006'da gelirlerin haftalık 1.5 milyon dolar olduğu öne sürülmüştür). Kullanıcılar profilleri fotoğrafları, ilgi alanları, gizli ya da açık mesajları ve arkadaş grupları sergilemektedir. Profillerin gösterimi sadece arkadaşlara görünecek şekilde veya belli ağların dışındakilere açık olmayacak şekilde sınırlandırılabilir. TechCrunch'a göre; A.B.D.'deki üniversitelerdeki öğrencilerin %85'inin facebook'da bir hesabı bulunmakta ve bunların %60'ı her gün bağlanmaktadır. %85 her hafta, %93 her ay bağlananlar arasındadır. Facebook sözcüsü Chris Hughes ise kullanıcıların her gün ortalama 19 dakika facebook'da vakit geçirdiğini söylemektedir.

13 Mart 2009 itibarıyla facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik. Bazı kullanıcılar bu arayüzü çok başarılı bulurken, bazı kullanıcılar protesto etmektedir. Facebook yöneticileri ise bu yeni arayüz için ısrar etmektedirler.

Teknik açıdan ise facebook, web otoriteleri tarafından en başarılı Web 2.0 uygulamalarından biri olarak gösterilmektedir.

2006 yılında, MySpace 'in News Corporation'a satılmasıyla facebook' un da satılacağı söylentileri çıkmıştır. Mark Zuckerberg ise facebook'u satmak istemediğini belirtmiş ve söylentileri yalanlamıştır.

İlk teklifin Viacom tarafından 975 milyon dolar olduğu öne sürülürken; Eylül 2006'da Yahoo 1 milyar dolar teklifte bulunmuştur. Ekim ayında ise; google YouTube'u satın aldıktan sonra, facebook için 2,3 milyar dolar teklifte bulunmuştur.

Facebook yöneticilerinden Peter Thiel ise, Facebook'un iç değerinin 8 Milyar dolar olduğunu ve proje gelirlerinin 2015 yılı için 1 milyar dolar olduğunu söylemiştir. 24 Ekim 2007'de; microsoft facebook'un % 1,6'lık hissesini 240 milyon dolar ödeyerek satın almıştır.

Facebook'ta asker pozunu paylaşan yandı

Üniformalı asker fotoğrafının birlik komutanının emrine rağmen sosyal paylaşım sitelerine yüklenmesi Askeri Yargıtay Daireler Kurulu tarafından 'emre itaatsizlikte ısrar' suçu kabul edildi.

Üniformalı fotoğraf yayınlayan askere artık 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Askeri Yargıtay Daireler Kurulu, emirlere rağmen üniformalı fotoğrafı sosyal paylaşım sitelerine yükleyen, birlik içinde çekilen toplu fotoğrafları paylaşıp 'asker' olduğunu yazan sanığın suçunun Askeri Ceza Kanunu'nun (ACK) 87/1 maddesine göre 'emre itaatsizlikte ısrar' olduğuna karar verdi. Bu örnek içtihat kararı ışığında sosyal paylaşım sitelerinde üniformalı fotoğraf yayınlayan askerler 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

1. DAİRE: SUÇ DEĞİL

Askeri Yargıtay 1'inci Dairesi, sanığın eyleminin, "Günümüz dünyasında tamamen yasaklanması da emirlerin uygulanması da imkânsız" diye 'emre itaatsizlikte ısrar' suçu oluşmayacağına karar verdi. Daire kararında şöyle denildi: "Askeri üniforma ile kışla içerisinde veya dışarısında çekilen fotoğrafların internette paylaşımının ve internette yer alan arkadaş edinme, eski arkadaşlarını bulma, mesajlaşma, sohbet etme amaçlı çeşitli sitelerde askeri personel olunduğunun belirtilmesinin tamamen yasaklanması gibi emirlerin günümüz dünyasında uygulanabilir nitelikte olmadıkları, emirlerin bu haliyle açık, kısa, kesin, uygulanabilir ve anlaşılır nitelikte olmadıkları, personelin internet ortamında suç işlemelerini veya güvenlik ihlaline yol açmalarının önlenilmesi için tavsiye niteliğinde oldukları, söz konusu emirlerin hizmete ilişkin emir niteliği taşımadıkları, bu emirlere aykırı davranılmasının emre itaaatsizlikte ısrar suçunu oluşturmayacağının kabulü gerekir."

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Askeri Yargıtay Başsavcılığı ise sanığın kendisine daha önce tebliğ edilen ve bu nedenle vâkıf olduğu 'hizmete ilişkin' bu emri ihlal etmek suretiyle 'emre itaatsizlikte ısrar' suçunu işlediğini savunarak karara Askeri Yargıtay Daireler Kurulu'nda itiraz etti. Böylece, verilen emirlere rağmen Facebook'ta üniformalı fotoğraf paylaşan sanığın eylemin emre itaatsizlikte ısrar suçu olup olmadığı tartışması Kurul'a taşındı. Kurul verilen emrin 'hizmete ilişkin' açık, kesin makul ve uygulanabilir nitelikte bir emir olduğu sonucuna vardı. Başsavcılığın itirazını kabul eden Kurul, Daire kararını kaldırdı. Kurul, sanık hakkındaki temyiz incelemesinin devam edilmek üzere dosyanın Daire'ye iadesine oybirliği ile karar verdi. Kurul kararında özetle şöyle denildi: "Facebook'ta askeri fotoğrafların paylaşılmayacağına dair Birlik Komutanlığı'nca tebliğ edilen emrin birlik disiplini ve güvenliğinin sağlanması için istihbarata karşı koyma amaçlı getirilmiş hizmete ilişkin bir emir olduğunda kuşku bulunmadığı ve bu emre aykırı davranışın ACK 87/1 maddesinde düzenlenen emre itaatsizlikte ısrar suçunu oluşturduğu sonucuna varılmıştır." nbsp;

Geçtiğimiz günlerde Android cihazlar için yayınlanan Fecoder isimli uygulama, yaptığı yeni güncellemeyle Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in canını sıkacağa benziyor. Uygulama, yeni geliştirdiği özellikle Zuckerberg'in Facebook üzerinde kurduğu kapalı gruplara da ulaşabiliyor.Yayınlanan ilk versiyonunda kişilerin gizlediği fotoğrafları bulma özelliği ile kullanıcının karşısına çıkan Fecoder, son güncellemenin ardından kişinin arkadaş listesinde olmayanlara gizli olan beğenilen fotoğraflar, yorumlanan fotoğraflar, yorumladığı mekanlar, beğendiği yerler gibi bazı özellikleri de kullanıcıların görmesini sağlıyordu. Eğlence kategorisindeki yeni uygulamalara ilk sıradan giriş yapan uygulamayı ilk haftada 25 bin kişi indirdi. Uygulama, son güncellemesinde kişilerin üye olduğu açık grupların yanında profilde gözükmeyen kapalı grupları görebilen bir özellik geliştirdi. Ayrıca kişiye gelen etkinlik davetlerini arkadaşı olmayan kişiler dahi uygulamayla görebiliyor.

Uygulama kullanıcılarının keşfettiği bir gizli özellik ise Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in açtığı Neighbor (Komşular) isimli 14 kişilik bir kapalı gruba ulaşmanızı sağlıyor. ID girilen kısma 'bemarksneighbor' yazmanız durumunda "Şifre Algılandı" uyarısı veren uygulama, "Mark'a komşu ol" isimli programda gizli bir buton ortaya çıkararak, bu gruba katılma daveti yollamanızı sağlıyor.

Türkiye uyardı, Facebook kapattı

Gölbaşı Sulh Ceza Nöbetçi Hakimliğince, Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan'ın açtığı soruşturma kapsamında, Facebook'taki, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren sayfalara erişimin engellemesine karar verildi.

FACEBOOK, MAHKEMENİN KARARINA UYDU

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Erişim Sağlayıcıları Birliğine ulaşan mahkeme kararı Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından Facebook'a bildirildi.Facebook, mahkeme kararı doğrultusunda Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerin bulunduğu sayfalardaki içeriklere erişimi engelledi.

Popüler paylaşım sitesine yani Facebook'a nasıl üye olabilirim? nbsp;

Facebook kayıt olmak aslında çok basit. Sizler için aşağıda örnek bir resim hazırladık. Aşağıdaki resmi inceleyiniz ve gerekli alanları cevaplayarak kaydol düğmesine tıklayınız. nbsp;

Öncelikle Facebook sitesine giriniz. Giriş için tıklayın. nbsp;

FACEBOOK KAYIT OLMA

Sitede yukarıdaki resimde görüldüğü gibi boş olan yerleri doldurunuz. Daha sonra KAYDOL butonuna tıkladığınızda kayıt işlemizin gerçekleştirilecektir.

Üye olduktan sonra üyeliğinizi aktif etmeniz için, kayıt olurken girmiş olduğunuz mail adresinizi açarak, facebook'un göndermiş olduğu maili açın ve aktifleştirme linkini tıklayıp üyeliğinizi aktifleştiriniz.Facebook üyeliğiniz tamamlanmıştır. İsterseniz facebook hesap ayarlarından şifrenizi ve profil bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

Not: Güvenlik gereği msn şifrenizden farklı bir şifre kullanmanızı tavsiye ederiz.

FACEBOOK GİRİŞ İÇİN TIKLA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...