Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Guatr ve kansızlık baş ağrısı nedeni

/ Kaynak: İHA
Guatr ve kansızlık baş ağrısı nedeni

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Nöroloji Uzmanı Dr. Betül Gürbüz, toplumda en sık görülen şikayetlerden biri olan baş ağrısının, birçok farklı nedeni olabileceğini söyledi.

Baş ağrısının kimi zaman sistemik hastalıkların belirtisi olabileceği gibi bazen de tamamen nörolojik sebeplerden kaynaklanabileceğini belirten Dr. Gürbüz, guatr bezi fonksiyon bozukluğunun da baş ağrısına yol açabileceğini kaydetti. nbsp;Dr. Gürbüz, "En sık karşılaşılan sistemik sebeplerin başında yüksek tansiyon gelir. Çoğu zaman kişiler tansiyon hastası olduklarını bilmeksizin baş ağrısı şikayetiyle başvururlar. Kansızlıklar da baş ağrısı nedeni olabilir" dedi. Son yıllarda en çok stres kaynaklı gerilim baş ağrılarına rastlandığını kaydeden Dr. Betül Gürbüz, "Uyku bozuklukları, şikayeti artırabilir. Beyin damar hastalıkları ise daha ciddi hayati öneme sahip hastalıklar olarak baş ağrısı sebepleri arasında karşımıza çıkabilir. Bu tip ağrılar, karakterleri bakımından farklı özellikler göstererek doktorunuzu uyarabilirler" diye konuştu. nbsp;Dr. Gürbüz, migren ve küme baş ağrılarının ise periyodik olarak görülebilen, şiddetli ağrı ataklarıyla seyreden hastalıklar olduğunu kaydetti. Yanlış ilaç kullanımının baş ağrısı nedeni olabileceğini de belirten Dr. Betül Gürbüz, "Yanlış ilaç kullanımına bağlı baş ağrıları da sıklıkla gözden kaçan ancak ciddi ağrı sebeplerindendir. Bütün bu ağrıların doğru teşhis ve tedavi ile giderilebilmesi mümkündür" dedi.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...