Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boyner'den Twitter hakaretine dava

/ Kaynak: İHA
Boyner'den Twitter hakaretine dava

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Eski TÜSİAD Başkanı Boyner, Twitter hesabından kendisine ağır hakaret ve küfürler ettiği iddiasıyla bir kişiye 26 bin liralık tazminat davası açtı.

Nazlı Ümit Boyner, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden kendisine hakaret eden Fırat S.M.'ye tazminat davası açtı.
Müvekkili Nazlı Ümit Boyner'e açıkça küfür edilerek tehdit edildiğini ve müvekkilinin ayrıca İslam düşmanı olarak itham edildiğini dava dilekçesinde belirten Boyner'in avukatı, "Bu ifadeler müvekkilime karşı toplumda nefret, kin ya da hor görme duygularının beslenmesine ve bu yolla müvekkilimin toplum nezdinde ki itibarının zedelenmesine neden olmaktadır. Suç duyurusunda bulunma hakkımızı şimdilik saklı tutuyoruz. Müvekkilim bu iletiler sebebiyle manevi olarak elem ve ızdıraba maruz kalmıştır. Onurunu ve toplum içindeki itibarını zedelemiştir" dedi.


"26 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT"
Avukat, Twitter kullanıcısı Fırat S.M.'nin saldırgan bir tutum içinde olması ve müvekkilinin kişilik haklarına saldırı teşkil edebilecek bu ifadelerin yazılı, görsel ve işitsel iletişim araçları ile internet üzerinden yayınlanmasının önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı verilmesini de talep etti.
Dava dilekçesinde, "Bu iletiler müvekkilime karşı anlaşılmaz bir şekilde kin ve nefret dolu olduğunu göstermektedir. Bu iletilerin önlenmesine yönelik olarak ihtiyati tedbir kararı verilmesinin yanında fazlaya dair haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik 26 bin lira manevi tazminatın davalıdan tahsilini istiyoruz" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...