New York Times'tan Charlie Hebdo'ya eleştiri

/ Kaynak: AA
New York Times'tan Charlie Hebdo'ya eleştiri

DÜNYA Haberleri  / AA

New York Times karikatüristi Chappatte, "Bazen Charlie Hebdo aşırı provokatif olabiliyordu." dedi.

International New York Times'ın karikatüristi Patrick Chappatte, "Bazen Charlie Hebdo mizah dergisini anlamakta güçlük çekiyordum, aşırı provokatif olabiliyordu" dedi. nbsp;
"International New York Times", "Le Temps" ve "Neue Zürcher Zeitung" gazetelerinin baş karikatüristi Chappatte, Fransa'nın başkenti Paris'te 7 Ocak'ta silahlı saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun tutumuna ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. nbsp;
Dinin kutsallığına dikkati çeken Chappatte, ifade özgürlüğünü, dini ayrı tutarak savunmak gerektiğini söyledi.
Karikatüristlerin hiçbir kesim tarafından kullanılmaması gerektiğini ifade eden Chappatte, şunları kaydetti: nbsp;
"Şunu unutmayalım, karikatür toplumlar için çok önemli, ve toplumun sesi. Bu nedenle karikatürler özgür sesler olmalı. Ne aşırıcılar ne Müslümanlık karşıtları tarafından kullanılmalı çünkü bunun örneğini batı ülkelerinde görüyoruz. Biz hiç kimsenin savaşının askerleri olmak istemiyoruz."
Chappatte, ifade özgürlüğünü savunurken başkalarının değerlerine de saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak, "Peygamber karikatürü yapmayı bir kenara bırakalım" önerisini getirdi.
Karikatürist Chappatte, "Amaçları kimseyi incitmek değil ve İslam'ı aşağılamak da olmamalı ama bazen Charlie Hebdo mizah dergisini anlamakta güçlük çekiyordum, aşırı provokatif olabiliyordu ve radikaller tarafından kullanıldı" diye konuştu. nbsp;
Fransa'da 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste yaşanan üç ayrı saldırıda toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonları sonrasında üç terörist ölü ele geçirilmişti.
Derginin saldırılar sonrasındaki ilk sayısında Hz. Muhammed'i tasvir eden bir karikatür yayımlamasının ardından ise dünyanın pek çok yerindeki Müslümanlar protesto gösterileri düzenlemişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...